kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fethiye'de orman yangını

Yeni Haber
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, ''Fethiye'deki yangın kontrol altına alındı. Şiddetli rüzgar nedeniyle risk devam ediyor. Yangında bazı evlerin çatıları ve seralar zarar gördü, ulaşım olumsuz etkilendi'' dedi.

Aydın, Fethiye'deki orman yangınının, vatandaşların ve bölgedeki belediye ekiplerinin verdiği destek sayesinde kontrol altına alındığını belirtti.

''Şiddetli rüzgar nedeniyle risk devam ediyor. Yangında bazı evlerin çatıları ve seralar zarar gördü, ulaşım olumsuz etkilendi. Zaman zaman Muğla-Fethiye kara yolu ulaşıma kapatıldı'' diyen Aydın, 2 helikopter, 20 arazöz ve görev alan 100'den fazla orman işçisinin yangının yayılmasını önlemeye çalıştığına söyledi.

Aydın, ''Bütün ekiplerimizi bu bölgeye yoğunlaştırdık. Rüzgar etkisini kaybederse sorun yok. Yangını kısa sürede söndürürüz'' dedi.

YANGINDAN NOTLAR

Fethiye'nin Çiftlik köyü Çalık mevkisinde, yüksek gerilim hatlarından çıkan yangın, bölgedeki seralara ve bazı evlerin çatılarına da sıçradı. Vatandaşlar hortumlar ve kovalarla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Yangın nedeniyle çok sayıda ev boşatıldı. Vatandaşlar evcil hayvanları ve büyükbaş hayvanları yangın mahalli dışına çıkarmaya çalışıyor. Yangın nedeniyle Muğla-Fethiye kara yolu zaman zaman yoğun duman nedeniyle ulaşıma kapatıldı. 2 ambulans olay yerinde hazır bekletiliyor.