kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gazze Şeridi'ndeki barikatlar kaldırıldı

AA
Yeni Haber
Hamas ve El Fetih'in, ateşkes anlaşmasına uyacakları sözü vermelerinin ardından, Gazze kenti sokaklarındaki barikatlar ve askeri kontrol noktaları, gazeteciler ve gözlemciler eşliğinde kaldırıldı.

Barikatların kaldırılmasını ve askerlerin çekilmesini, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın temsilcisi Abdülrezzak Macayde ile Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin görevlendirdiği bir temsilci de izledi.

Öte yandan ateşkesin yürürlüğe girdiği sıralarda, Filistin istihbaratı üst düzey yetkililerinden Muhammed El Masri'nin aracı ile beraberindeki korumalara, kimliği bilinmeyen kişilerce ateş açıldı.

Gazze merkezindeki El Nasır mahallesindeki meydana gelen olayda, olay yerinde bulunan 2 Filistin vatandaşı, karşılıklı açılan ateşler sırasında yaralandı.

El Fetih Sözcüsü Mahir Mikdat, El Masri'ye düzenlenen saldırıdan Hamas'a bağlı silahlı grupları sorumlu tuttu. Mikdat, El Masri'nin yanındaki korumalar ile El Fetih'e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayları militanlarının, ateş açan grupla yaklaşık 1 saat çatıştığını duyurdu.

Oluşturulan bir ortak soruşturma komisyonu, olay yerinde incelemelere başladı. Gazze kentinde durum, ateşkese uyma kararından sonra büyük ölçüde normale döndü.

Öte yandan Filistin Başbakan Yardımcısı Azzam El Ahmed, Gazze Şeridi'nde çatışmaların sona erdirilmesi için, Hamas'a bağlı güvenlik güçlerinin zorla bile olsa tasfiye edilmesini istedi ve Gazze'deki tüm çatışmalarının nedeninin bu güçler olduğunu dile getirdi.

Azzam El Ahmed, daha önce de bu yönde açıklamalar yapmış ve bu sözleri, Hamas hareketi ve Hamas'a bağlı militan gruplarca çok tepki toplamıştı. Başbakan İsmail Haniye'nin ise açıklamalarından dolayı Azzam El Ahmed'e uyarıda bulunduğu ve hükümetin herkese eşit olduğunu belirttiği kaydedildi. Haniye, Hamaslı özel güvenlik güçlerinin çatışmalardan uzak durduğunu öne sürdü.

HAMAS, BULDOZERİ VURDU: 2 İSRAİL ASKERİ YARALI

Öte yandan Hamas militanları İsrail'e roket saldırılarını sürdürürken, Gazze Şeridi'nde sınır bölgesinde bulunan İsrail buldozerlerinin biri, atılan bir tanksavar roketiyle vuruldu. Olayda yaralanan 2 İsrailli askerin, tedavi için hemen sınır yanınındaki Aşkelon'daki Barzilay Hastanesi'ne nakledildikleri bildirildi.

Filistinli gruplarca İsrail'e bugün en az 4 roket saldırısı düzenlendi ve roketlerden biri Sderot'ta park halinde bir aracı vurarak ağır hasar görmesine neden oldu.

Buldozere yapılan saldırıdan sonra ise İsrail tanklarındaki askerlerin Beyt Hanun'da makinalı tüfeklerle ateş açtıkları, olayda aynı aileden 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.