kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köprüde iş yavaşlatma eylemi

Yeni Haber
Yapı-Yol Sen, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan personele ek ödeme yapılması için, 22 Mayıs'ta Fatih Köprüsü'nde iş yavaşlatma eylemi yapacak.

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, yazılı açıklamasında, Tapu ve Kadastro çalışanları ile İller Bankası çalışanlarına ek ödeme verildiği halde, bu ödemenin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan personele verilmemesini protesto edeceklerini ifade etti. Tekin, 22 Mayıs'ta yapılacak eylemin İstanbul'daki bölümünde, Fatih Köprüsü'nde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını, Ankara'da ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanıp TBMM'ye yürüyeceklerini duyurdu. Otoyol ve köprü gişelerinde ödenen ücretle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Tekin, şunları kaydetti:

"Otoyol ve köprülerde, 25 kuruş nedeniyle vatandaşlarımızın çektiği sıkıntının farkındayız. Bunun nedeni sadece gişelerdeki 25 kuruş eksikliği değildir. Yargı kararlarına rağmen 3 YTL olması gereken otoyol ve köprü ücreti 3.75 YTL olarak uygulayan ve kamuoyunu yanıltan Karayolları Genel Müdürlüğü'dür. Gişelerde çalışan personelin bu konuda bir sorumluluğu yoktur. Hükümetin, Bayındırlık ve İskan Bakanı'nın, Karayolları Genel Müdürü'nün personele karşı tavrını protesto etmek zorundayız."

(ANKA)