kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Billboardları yine mayo süsleyecek

Ulaş YILDIZ / MERKEZ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı üzerine mayo firmaları yeniden başvuruda bulunacak. Sebzeli afişlerden de vazgeçildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Billboardları yine mayo süsleyecek
Mayo firmalarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getiren billboard'lara asılacak afiş krizinde düğüm çözüldü. Sunset Swimwear firmasının Bakırköy İncirli ve Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bulunan Boyner mağazalarının duvarlarına mayo afişi asmak için yaptığı başvuru dün imzadan çıktı. Ancak Sunset'in mayobikinili ilk izin başvurusunun Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Tasarım Müdürlüğü komisyonunca reddedildiği, mayolu fotoğraf afişine izin verildiği öğrenildi. Gelişmeler üzerine Sunset belediyeye yeni izin başvurusu yapmaya karar verdi.

SEBZELER ŞİMDİLİK RAFA KALKTI
Belediye yetkilileri, önceki gün Nelson'un sahibi Moris Eskinazi ve Kom'un sahibi Ayşenur Anıç'ı telefonla arayarak, yanlış anlaşılma olduğunu belirtti ve resmi başvuru yapmalarını istedi. Kom ve Nelson'un davete icabet edecekleri öğrenildi. Yaşanan olaylar üzerine tepkilerini ortaya koymak için çeşitli sebze fotoğraflarından oluşan afişlerinin altına "İşte mayolarımızın rengi" yazarak kampanya hazırlığında olan Zeki Triko, şimdilik kampanyasını askıya alma kararı aldı. Zeki Triko yetkilileri de izin başvurusunda bulunacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri son 5 yıl içinde kendilerine billboard ve bina dış cephe reklamı için, mayo ve iç giyim firmaları tarafından yapılan 5 ayrı başvurunun da kabul edildiğini belirtti.
Haberin fotoğrafları