kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Çiller'in yalısındaki 19 özel konuk!

Perşembe akşamı, DYP'nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller, yalısında bir yemek daveti verince, ortalık birbirine girdi. Kafalar karıştı, kulislerde yorum üzerine yorum yapıldı!..
Öyle ya, aktif politikaya dönmeyen Çiller, acaba bundan sonra ne yapacaktı?
Tam, "Politika kazanı kaynamaya başladı, siyaset ısınıyor" derken, bırakın davet vermeyi, uzun süre ortalıkta görünmeyen, üstelik DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın görüşme taleplerini bile geri çeviren Tansu Çiller, acaba böyle bir davete niye gerek duymuş olabilir?
Madem politikaya girmeyecek, o halde ne yapmaya çalışıyor?
Hiç uzatmayalım!..
Son günlerde yakın dostları Çiller'e, "Sana cumhurbaşkanı olmak yakışır!" yorumu yapıyor. Ama âkil adamlardan oluşan bir grup ise "Artık siyasetin bir bileni ol!" diyor.
Kim ne derse desin Çiller, 2002 seçimlerinden dersini almış görünüyor...
Kolay mı?
Siyasete deneyimsiz başladı, bir seçim kaybetti, tam deneyim kazandı, derken bu kez siyasetin dışında kaldı. İnanın bize, 22 Temmuz seçiminde sandıktan çıkacak sonuca göre Çiller'e yepyeni bir rol hazırlanacak!
Zaten perşembe akşamı, 19 davetlinin çağrıldığı yemekte, Çiller'in ne yapacağı konusu hiç konuşulmamış.
İşadamları, "Cumhurbaşkanı uzlaşmayla seçilmeli," diyerek, barajı kaç partinin aşabileceğini, gelecek parlamentonun cumhurbaşkanı seçip seçmeyeceğini anlamaya çalışmışlar.
Hatırlatalım. Yemeğe katılan 19 konuğun bir kısmı "Durusu" toplantılarının katılımcısı! Durusu deyip geçmeyin! AK Parti'nin temeli de "Durusu" sohbetlerinde atıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Durusu" toplantılarıyla Cüneyd Zapsu'yu tanıdı, işadamı Bülent Eczacıbaşı'nın evine yemeğe davet edildi. Ömer Çelik, Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak, Emin Şirin hep bu toplantılardaydı. Hatta bir ara CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bile Durusu'dan nasibini aldı.
Açıkçası "Durusu" önemli!
Durusu toplantılarının mimarı, avukat Münci İnci belli aralıklarla Durusu'daki villasında pazar brunchları verir. Akşam yemekleri organize eder.
İnci'nin bu davetlerinde mutlaka Tansu ve Özer Çiller yerlerini alır! Eski SPK Başkanı Ali İhsan Karacan ve İMKB Başkanı Osman Birsen, arada bir Cüneyd Zapsu ve başka konuklar da olur.
İşte Çiller, yalı davetine "Durusu" ekibinden Münci İnci ile Ali İhsan Karacan'ı, nikâh şahidi olduğu gazeteci Serpil Yılmaz ile eşi Barlas Yurtsever'i çağırmış.
Dostları, yalı komşusu Selim Behar, kalp cerrahı Mehmet Öz'ün anne ve babası, Atay Şefkatoğlu, gazeteci Mehmet ve Canan Barlas, Güneri Civaoğlu, AK Parti milletvekili aday adayı Nazlı Ilıcak ve oğlu
Mehmet Ali Ilıcak davet edilmiş.
Yemeğe ayrıca Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve KVK'nın patronu Murat Vargı ile Faruk Süren de çağrılmış.
Diyeceksiniz ki; bu süreçte böyle bir yemekten ne çıkar?
Politika!!!