kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

DSP'li adaylar CHP listelerinden aday olabilecek

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçimlerde işbirliği kararıyla DSP'li adayların, parti kimliklerini sürdürerek CHP listelerinden aday olabileceğini, kendisinin ise milletvekili adayı olmama konusundaki kararını sürdürdüğünü bildirdi.

Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.Zeki Sezer, ''rejimin, laik demokrasinin, cumhuriyetin ve milli bütünlüğün tehdit altında olduğunu, kendilerinin de tehditleri ortadan kaldırmak üzere güçlü bir yapıyı ortaya koymak istediklerini'' ifade etti.

DSP ve CHP'nin seçimlerde işbirliği yapacak olmasının toplumda büyük memnuniyet yarattığını, ekonomiyle ilgili sorunların çözümü için de işbirliğine ihtiyaç bulunduğunu anlatan Sezer, ''solda güç birliğinin çok önemli olduğunu'' kaydetti.

''Bunu başarabilmenin mutluluğunu yaşıyorum'' diyen Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu seçimlerde yapacağımız işbirliği ile DSP'li adaylar, parti kimliklerini sürdürerek CHP listesinden aday olabilecek. Dolayısıyla iki partinin Mecliste bir güç birliği yapmasının önünde hiçbir engel yok. Bu işbirliğinin Türkiye'nin önünü açacağını umutsuzluk duyan insanların yeniden umutlanmasına yol açacağına içtenlikle güveniyorum.

Gecikme, belki sizleri, toplumumuzu biraz üzdü. Ama gecikme dediğimiz de topu topu işte bir hafta... Çok önemli bir süreçten geçiyoruz, bir iktidar projesi ortaya koyuyoruz. Türkiye'yi bugünkü yanlış yönetimden kurtarma projesi ortaya koyuyoruz. Bunun için bir süre ciddi çalışılmasının, olsa olsa ileride olabilecek aksamaları şimdiden aşmak için gerekli bir durum olduğunu değerlendirmek lazım.

Bu süreçte hepimize görevler düşüyor. Milletvekili adaylığı ile ilgili, ifade etmeliyim ki aday olmama kararım net bir şekilde sürüyor. Bu bir ilkedir. DSP'liler ilkelerine sonuna kadar bağlıdır, bu son derece önemlidir bunu da aşabileceğimize inanıyorum.''

Zeki Sezer, seçimlere işbirliği içerisinde birlikte gitme kararını partilerinin yetkili kurullarına götüreceklerini, kurulların da bu işbirliğini onaylayacağını düşündüğünü belirtti.

Sezer, resmi sürecin başladığını, bugünden itibaren ortak seçim çalışmasının başlayacağını, bu çalışmanın ''Türkiye'nin önüne ciddi bir iktidar, sol bir aydınlık alternatifi koyacağını'' bildirdi.