kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay: Eski DEP'liler seçime katılamaz

Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Siyasi Partiler Yasası'nın 11/b maddesi uyarınca aralarında kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 116 DTP'linin üyeliğinin düşürülmesini ve buna bağlı olarak parti organlarındaki görevlerinden çıkarılmalarını istedi.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık konuya ilişkin yazısını DTP'ye gönderdi. Yazıda, Siyasi Partiler Yasası'nın 11/b maddesine göre, Hatip Dicle, Leyla Zana, Selim Sadak ve Orhan Doğan'ın da aralarında bulunduğu 116 kişinin adli sicilde sabıka kayıtları bulunduğu belirtildi. Yazıda, bu kişilerin DTP'ye üye olamayacakları, parti organlarında görev alamayacakları kaydedildi.

Başsavcılık, bu kişilerin üyelikten çıkarılmalarını istedi. DTP'nin son kongresinde Dicle, Zana, Sadak ve Doğan Parti Meclisi'nde de görev almışlardı. Bu kişilerin, olası bağımsız milletvekili adaylığıyla ilgili kararı ise Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği bildirildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının daha önceki aynı gerekçeli yazısı üzerine Hatip Dicle ve Selim Sadak DTP üyeliğinden ihraç edilmişlerdi. Dicle ve Sadak son DTP Kongresinde Parti Meclisi üyeliğine alınmışlardı.