kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Meclis'te "gusül abdesti" tartışması

ANKA
Yeni Haber
TBMM Genel Kurulu'nda "gusül abdesti" tartışması yaşandı. AKP Kırıkkale Milletvekili Gökhan Sarıçam "gusül abdesti"nin nasıl alındığını anlattığı sırada Meclis TV konuşmayı "bip" sesiyle sansürledi. TBMM Genel Kurulu'nda 'gusül abdesti' tartışması çıktı.

Meclis Genel Kurulu'nda 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı görüşmeleri sırasında "gusül abdesti" tartışması yaşandı. CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Lüleburgaz'da bir ilköğretim okulunda din bilgisi öğretmeninin öğrencilere, gusül abdestinin de yer aldığı bir liste dağıttığını söyledi.

Kesimoğlu'nun listeyi okumasına AKP'li vekiller tepki gösterince salonda tansiyon yükseldi. AKP'li Sarıçam da listede sıralananların Hazreti Muhammed'in günlük hareketleri ve sünnet olduğunu belirterek itiraz etti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Nasıl oluyormuş bir anlat" diye laf atarken Sarıçam da, "İhtiyacınız varsa anlatabilirim" dedi. Sarıçam'ın, "Gusül abdestinin niye alındığını biliyorsunuz herhalde, bilmiyorsanız ben anlatabilirim. Ben, imam hatip mezunuyum, bu konularda yetkili sayılırım" diyen sözleri ise 'bip' sesiyle sansürlendi.