kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Yeter karar milletindir

ANKARA
Başbakan Erdoğan, AKP grup konuşmasında tek başına kalsalar dahi demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini belirterek "Ne kadar ağır olursa olsun, demokrasinin bütün yükünü, ağırlığını taşımak bizim için onurdur" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, "tek başına kalsalar dahi demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini" belirterek, "Duyanlar duymayanlara, görenler görmeyenlere bunu muhakkak ulaştırsın, ne kadar ağır olursa olsun, demokrasinin bütün yükünü, ağırlığını taşımak bizim için onurdur" dedi. AKP grup konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki tutumları nedeniyle başta CHP olmak üzere muhalefete yüklenen Erdoğan, "kimin demokrasiyi içine sindirdiği, kimlerin halka güvenmediğinin açık seçik ortaya çıktığını" söyledi. AKP dışındaki partilerin bu süreçte demokrasi sınavı veremediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

DEMOKRASİ YÜKÜ
"AKP olarak milli iradenin, demokrasinin kök salması için tek başına da kalsak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türk milletinin demokratik kazanımlarını güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Duyanlar duymayanlara, görenler görmeyenlere bunu muhakkak ulaştırsın, ne kadar ağır olursa olsun demokrasinin bütün yükünü taşımak bizim için onurdur."

GÜNAHTAN ARININ
Muhalefet partilerinin evrenselliğin dışına çıkarak demokrasiye yeni tanımlar getirdiklerini savunan Erdoğan, "Otoriter, totaliter olarak da demokrasiyi tanımlayabilirler. İşte Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Meclis'te sürdürülen tutum. AKP grubuna değil, milli iradeye yönelik bir hazımsızlık, milletin temsilcilerine yönelik tahammülsüzlük" dedi. Baykal'ın, "Cumhurbaşkanını halkın seçmesi halinde rejimin tehlikeye gireceği" sözlerine de Erdoğan, "Bu alışkanlığın geçmişi var, bu CHP zihniyeti, il başkanlarını vali yapacak kadar demokrattır. AKP böyle dalalete düşse, böyle bir yanlışı yapsa CHP zihniyeti ne yapar acaba? Önce bu günahlarından temizlenmeli bunlar" karşılığını verdi.

MENDERES ÖRNEĞİ
Adnan Menderes döneminden örnekler vererek CHP'nin demokrasiyi hazmedemediğini savunan Erdoğan, şöyle dedi: "Çok partili hayata geçildiğinde o zaman 'yeter söz milletindir' diyenler bu ülkede gümbür gümbür Menderes ile birlikte iktidara gelmişti. 3 Kasım'da, önce 'yeter söz milletindir' süreci başlamıştı ve 'yeter karar milletindir' diyerek yola koyulduk. Şimdi bunu söylüyoruz, 'yeter karar milletindir.' Millete gideceğiz. Milletten korkan, milletin iradesini küçümseyen, milleti bir tehdit unsuru olarak gören bir anlayış demokrat olabilir mi, cumhuriyetçi, çağdaş olabilir mi? Bunlar evrensel değerlerle, demokratik hak ve özgürlüklerle, çağdaş değerlerle de kavgalı."