kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
KADINLAR YİNE ÖNDE AKP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir, "Semt semt dolaşıp kadınlarımıza Tayyip Erdoğan’ın kadınlara verdiği önemi anlatıyoruz" diyor.

Dadaş kentinde AKP çiftçinin MHP şehit ailelerinin peşinde

Erzurum'da sandıktan birinci parti çıkmayı amaçlayan MHP'nin önceliği şehit aileleri. AKP ise merkez ilçelerde kapı kapı dolaşıp çiftçilerin oyunu almayı planlıyor..
AKP ile MHP seçim startını Erzurum'dan verdi. Erzurum'u kalesi gören MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin 9'uncu Bölge İstişare Toplantısı'nda 10 bin partiliye seslendi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün aileleriyle katıldığı TOKİ evlerinin anahtar teslim töreninde ise AKP birlik mesajı verdi.

* MHP ŞEHİT AİLELERİNİN PEŞİNDE: Sandıkta birinci parti olmak için yola çıkan ve seçim çalışmalarına köylerden başlayan MHP aday adayları, kahvelere ve işyerlerine ziyarette bulunarak, yapacaklarını anlatıyorlar. MHP, Pasinler, Oltu ve Tortum gibi ilçelerdeki 'kemikleşmiş oy'larına güveniyor. Kadın kollarının önceliği ise şehit annelerinin evleri. Kadınlar ziyaret ettikleri ev hanımlarına kitapçık ve broşürler dağıtıyor. MHP Kadın Kolları Başkanı Nevide Büyükaslan, "1500'e yakın üyemizle birlikte evleri tek tek dolaşıyoruz. Öncelikle şehit analarının evlerine gidiyoruz" diyor.

* AKP ÇİFTÇİ OYUNA TALİP:
AKP merkez ilçelerde çiftçinin oyunu almak için çalışıyor. AKP'li kadınlar da her yerde olduğu gibi yine evlerin kapılarını çalmaya başlamış. Erzurum Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir, "Semt semt dolaşıp kadınlarımıza Tayyip Erdoğan'ın kadınlara verdiği önemi anlatıyoruz" diyor. AKP İl Başkanı Hüseyin Tanfer de, "Kimseyi küstürmeyen, herkesi kucaklayan bir tutum sergilemeye çalışıyoruz" diye konuşuyor.

* DYP KADINLARA HAKLARINI ANLATIYOR: DYP de seçim çalışmalarına diğer partiler gibi kadınlardan başladı. Semt semt ev ev dolaşan DYP'liler kadınlara haklarını anlatıyor. Seçim çalışmalarına tam anlamıyla start vermediklerini söyleyen DYP İl Başkanı Hulusi Sırmacı, "DYP'nin Anavatan'la birleşmesi seçimde alacağımız oyun daha da artacağını gösterdi. Ayrıca Mehmet Ağar, yıllar önce Erzurum Valiliği yapmış olması bizim için büyük avantaj" diyor.

* CHP GENEL MERKEZ'DEN DİREKTİF BEKLİYOR:
Erzurum'da oy potansiyeli yok denecek kadar az olan CHP, şimdiye kadar seçim çalışmasına başlamadı. İl Başkanı Ersal Bakan, "Parti Genel Merkezi'nden gelecek direktifler doğrultusunda çalışma yapacaklarını" söylüyor.

ERZURUM
Nüfus: 937 bin 389 Seçmen Sayısı: 452 bin 437 Milletvekili sayısı: 7
2002'de alınan oy sayısı:AKP: 184.870CHP: 19.495DYP-ANAVATAN: 31.305MHP: 36.749