kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Anavatan İl Başkanı Ahmet Kombe, Bursa’da iktidara yönelik renkli eylemleriyle tanınıyor.

Bursa'da AKP-CHP kapışacak, GP sürpriz

Toplam 16 vekil çıkaran Bursa'da partiler kıyasıya bir yarışa hazırlanıyor. AKP hedef kitlesini "tüm halk" olarak tanımlıyor. CHP ise AKP'yi 'yapamadıkları' ve 'yanlışlarıyla' vuracak..
16 milletvekilini TBMM'ye gönderecek olan sanayi kenti Bursa'da partiler, seçim taktiklerini vatandaşa götürülen hizmetleri gözönüne alarak belirleyecek. 2002 genel seçimlerinde 12 milletvekilini TBMM'ne gönderen AKP ile 4 milletvekilliği kazanan CHP, stratejilerini belirlemeye başladı. Ancak çalışmalar henüz start almadı.

* AKP'NİN HEDEFİ HALKIN TAMAMI: AKP kentte hedef kitlesiyle birebir görüşmeler yapacak. Kadın ve gençlik kolları evlere düzenleyecekleri ziyaretlerle partilerine oy isteyecek. Seçim atağı mitinglerle de en üst düzeye çıkartılacak. AKP Bursa Milletvekili Şerif Birinç, hedeflerinin halkın tamamı olduğunu belirterek, "Biz şu grubun, bu grubun, şu kesimin, bu kesimin peşinde değiliz. Bizim hizmet anlayışımızda halkımızın tamamı var. Bu yüzden de seçim çalışmalarımızı bu hedef belirleyecek" diyor.

* KIRSALDA DYP, KENTTE ANAVATAN:
Bursa'da DP çatısı altında birleşen DYP'nin oy oranı kırsalda, Anavatan'ın ise merkezde yüksek. Anavatan seçim stratejilerini günlük geliştirecek.. Anavatan Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe, günlük strateji geliştiremeyen partilerin halkın önüne çıkamayacaklarını savunuyor. Hedeflerinde hayatından memnun olmayan vatandaşın oyunu alabilmek olduğunu ifade eden Kömbe, köy köy, belde belde, mahalle mahalle gezerek iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatacaklarını söylüyor.

* CHP'NİN HEDEFİ AKP'NİN YAPAMADIKLARI VE YANLIŞLARI
: CHP ise kentte AKP'yi yanlış icraatlarıyla vurmaya hazırlanıyor. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, sürekli halkın içinde olduklarını, gördüklerinin AKP'nin çizdiğinden çok farklı bir tablo olduğunu, bunu da halka anlatıklarını söylüyor. CHP'nin ilçe teşkilatları önümüzdeki günlerde toplantılar ve mitingler düzenleyerek halkla bütünleşmeye çalışacak. Hedef ise 4 olan vekillik sayısını 8'e çıkarmak.

* GP SÜRPRİZE HAZIRLANIYOR: 4.5 yıl önceki seçimlerde yüzde 7 oy alan Genç Parti de Bursa'da hazırlıklarını sürdürüyor. İl Başkanı İlyas Kaya, seçimde öncelikli hedef kitlelerinin ezilenler, çiftçiler ve emekliler olduğunu belirtiyor. Kaya, bunun için tüm partililerin ev ev dolaşaçağını ve yapacaklarını halka en iyi şekilde anlatacaklarını söylüyor. Kaya, "Kadın kollarımız, gençlik kollarımız tüm parti teşkilatımız hedef kiltemize mutlaka ulaşacak. Yapacaklarımızı anlatacağız. Bursa'da Genç Parti'nin sürpriz yapacağını şimdiden söyleyebilirim. Bu bir abartı değil. 'Cumhuriyet Mitingleri' de bize yol gösterici oldu. Halkımızın ne istediğini biliyoruz, gördük. Buna göre çalışmalarımıza yön verip, bir kaç gün içinde sahaya çıkacağız" şeklinde konuşuyor.

BURSA
Nüfus: 2 milyon 125 bin 140 Seçmen Sayısı: 1 milyon 487 bin 412 Milletvekili sayısı: 16
2002'de alınan oy sayısıAKP: 469.280 CHP: 173.299 DYP-ANAVATAN: 185.748 MHP: 73.717