kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Shake It Up Şekerim' finalde VİDEO

Yeni Haber
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalinde Türkiye'yi "Shake It Up Şekerim'' adlı parçayla temsil eden Kenan Doğulu, finalde yarışma hakkı kazandı. Türkiye'nin de katıldığı yarı finalde ilk 10'a girenler, 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak finalde yarışacak 24 ülkenin arasında yer alacak. Türkiye'yi temsil eden Kenan Doğulu ve ekibi, cumartesi günü 22. sırada sahneye çıkacak. Cep telefononları aracılığıyla kullanılan oylar sonucu yarı final sıralaması ve finale kalan 10 ülke şöyle belirlendi: 1-Belarus, 2-Makedonya, 3-Slovenya, 4-Macaristan, 5-Gürcistan, 6- Letonya, 7-Sırbistan, 8-Bulgaristan, 9- Türkiye, 10-Moldova.

*SHAKE IT UP ŞEKERİM FİNALDE VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


DOĞULU:DAHA İYİ OLACAĞIZ


Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de dün gece yapılan 52. Eurovision şarkı yarışması yarı finalinde Türkiye'yi finaldeki 24 ülke arasına sokan Kenan Doğulu, ''Finalde daha da iyi olacağız'' dedi.

Finale kalan 10 ülke, yani Belarus, Makedonya, Slovenya, Macaristan,
Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova ve Türkiye'nin kazanan şarkıcıları ve sahne ekipleri geceyarısından sonra basın toplantısı düzenlediler.

''Shake it Up Şekerim''le yarışmaya katılan Kenan Doğulu, çok mutlu olduğunu söylerken, gecenin ''unutamayacağı gece olduğunu'' belirtti.

9 BENİM UĞURLU RAKAMIM

Kenan Doğulu, "Favorileri en son söylüyorlar. Onun için Türkiye'yi 9. finalist olarak açıkladılar" diye espri yaptı.

Doğulu, "9, benim uğurlu rakamlarından biri, onun için çok mutluyum. Zaten 9 olacağını biliyordum, keyfim yerinde, sonuna kadar sabrettik, ama güzel geçti.

Geç oldu, ama güç olmadı. Sonucu beklemek heyecanlı oldu, ama finale
yükseleceğime her zaman inandım. Finalde inşallah iş başlıyor. Her şey çok daha güzel olacak" diye konuştu.

İlk günler provada teknik sorunlar yaşayan Doğulu, tüm problemlerin
çözüldüğünü belirterek, provaların çok iyi geçtiğini, herhangi bir sorun
yaşanmadığını söyledi.

Doğulu, Finlandiya'nın resmi televizyonu YLE'nin kendilerine çok büyük
destek sağladığını kaydederek, Avrupa'da yaşayan Türklerden aynı desteği alacağına inandığını söyledi ve "Daha yeni başlıyoruz. Bu yarı finaldi. Esas şovumuz finalde" dedi.

Avrupa'da yaşayan Türklere teşekkür eden Doğulu, "Hepsinin desteğini bugüne kadar hissettik. Bundan sonra da hissetmek istiyoruz ve rica ediyoruz. Cumartesi Türkiye'yi seven herkesin televizyonun başına geçip Türkiye'yi verecekleri oylarla desteklemelerini istiyoruz" diye konuştu.


AJANSLAR