kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türk kadını 4–5 saat TV izliyor, favori 'Sıla'

ANKARA
RTÜK tarafından 4 bin 86 kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre kadınlar en çok, atv'de yayınlanan dizi film 'Sıla'yı izliyor..
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 21 ilde 4 bin 86 kadın üzerinde yapılan "Kadınların Televizyon İzleme Eğilimleri" araştırmasının sonuçları, Ankara'daki Bilkent Otel'de yapılan toplantıyla duyuruldu. Araştırma, kadınların televizyon izleme sürelerini, en çok izledikleri kanalları, en beğendikleri program türlerini ortaya koydu. Toplantıda konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman sözlerine, "Bu araştırmayı, başta sevgili anneciğim olmak üzere tüm Türk kadınlarına hediye etmek istiyorum" diyerek başladı. Akman, çalışmanın sonuçları arasında yerli dizilerin, kadınların en çok izlediği programlar olduğunun ortaya çıktığına dikkati çekti. En çok izlenen dizi filmin "Sıla" olduğu kaydedilirken, atv'nin en çok izlenen kanallar arasında olduğu bildirildi.

EĞİTİM VE SAĞLIĞA İLGİ YOK
"Sıla"yı, yüzde 6 oranıyla haber bültenleri, yüzde 5.3 ile Seda Sayan'ın sunduğu kadın programı "Sabahların Sultanı," yüzde 4 ile "Serap Ezgü ile Bizbize," yüzde 3.9 ile "Şebnem Kısaparmak ile Paylaştıkça" takip etti. Toplantıda, kadınların televizyonda sağlık ve eğitimle ilgili programlara ilgi göstermediği belirtildi. Araştırmada, "Yerli dizilerde en beğenmediğiniz hususlar nelerdir" sorusuna, yüzde 35.2 ile "şiddet içeren konular" karşılığı geldi. İzleyici, en çok rahatsız olduğu ikinci öğe olarak yüzde 20.1 ile "Töre ve ağalı konular" yanıtını verdi. Kadın izleyicinin, en fazla şiddet içeren televizyon programı olarak ise "Kurtlar Vadisi" dizisini gördüğü belirlendi.
Haberin fotoğrafları