kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ufukta koalisyon görünüyor!..

Haber Türk'te konuşan Fatih Altaylı "Ufukta koalisyon görünüyor" dedi, sonunda.. Başına yetişemedim. Ama son söyledikleri ilginçti..
Özeti şu..
"Seçim sonunda Meclis'e iki parti girerse, bu Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürer. Çünkü bugünkü seçim sistemi ile barajı iki parti aşarsa, daha fazla oy alanı, Meclis'e iki misli yansıyan temsille, bugünkü gibi tek başına ve açık ara iktidar olur. Barajı aşan parti sayısı arttıkça, en fazla oy alanın temsilci sayısı hızla düşer. Dört parti Meclis'e girerse mesela, o zaman AKP'nin tek başına iktidar olma şansı kalmaz. Ufukta koalisyon görülür."
Doğru bir matematik hesap.. Fatih, bu hesabı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaptığını söyledi.. "Dikkat edin" dedi, "CHP dışındaki partileri yok sayıyor. Onları muhatap almıyor. Ne derlerse desinler yanıt vermiyor. Sadece CHP ve Deniz Baykal'ı karşısına alıyor. Çünkü seçim sonunda Meclis'te sadece Baykal'la baş başa kalmak istiyor. Kendisi iktidar, CHP muhalefet olarak.."
Bir başka göstergesi daha var, AKP hesaplarının CHP ile baş başa kalmak üzere yapıldığının..
Medyada gizli AKP'liler var.. Görüntüde tarafsız havası veriyorlar.. Yarattıkları hava, oyları konusunda hala kararsız oldukları..
Bunu yaparken, özenle ve dikkatle gizledikleri bir şey var satırlarında.. AKP'ye oy vermeyeceklerini söylemiyorlar.. AKP'nin yaptıklarını açık açık överken, yapmadıkları, yapamadıkları, ya da yanlış yaptıklarını görmezden gelip, AKP'yi tehdit edecek her türlü siyasal kişi ve kuruma, bildikleri her yöntemle saldırıyorlar. AKP karşıtlarının, zayıf, güçsüz oldukları havasını yayma savaşı içindeler.
Seçmen bu oyuna gelmemeli..
Madde 1.. Bir defa bu seçimde, mutlak sandık başına gidilmeli.. Geçen seçimde kullanılmayan oyların sayısı, nerdeyse AKP'yi iktidara getiren oylara eşitti. AKP tayfasının yaratmaya çalıştığı umutsuzluk havası millet sandığa gitmesin diye.. Geçen seçim AKP'yi kullanılmayan oylar patlattı ya, asıl. Biliyorlar, gene öyle olsun istiyorlar.
Madde 2.. Bu seçimde kişisel öfkeler ve kırgınlıklar oyları etkilememeli.. Herkes sandığa gitmeli ve kendisine en yakın gördüğü kuruluşa oyunu kullanmalı.. Kullanılmayan her oy, AKP'ye verilmiş oy demektir.
Bunları açayım..
Deniz Baykal'a çekilmesini tavsiye ettiğim yazıya, yüzlerce, binlerce destek geldi. Mektup yağdı. Medyada izliyorum.. Kim Baykal'dan çekilmesini istemişse, onun başına da ayni şey gelmiş.. Baykal'ı istemeyenler çoğunlukta.. Ancak Deniz Hocam çekilmemekte ısrarlı.. CHP batsa bile umurunda değil.. Peki o zaman batsın mı?.. Hayır.. Eğer CHP eğilimli iseniz, Deniz Baykal'a rağmen, içiniz kan da ağlasa, kerhen de olsa, gidip CHP'ye vereceksiniz.. Baykal mücadelesini erteleyerek.. CHP her hal ve karda barajı aşacaktır. Ne kadar güçlü çıkarsa, o kadar iyi olur.
Peki ötekiler..
ANAP/ DYP birleşmesinin nasıl bir sinerji yarattığını, sokakta, halkın içinde olduğum için görüyorum.. Bu birleşme, iki partinin geçen seçimde aldığı oy toplamını katlayacak bir hava yarattı. Geçen seçim umutsuz oldukları için sandığa gitmeyen merkez sağcılar, şimdi Demokrat Parti'ye barajı misliyle aştıracaklar.
MHP lidersiz olmasına rağmen, sadece ülkemizde değil, dünyada yükselen milliyetçi akıma paralel bu defa barajı aşacak..
Yani..
AKP tayfası medyanın tüm çabalarına rağmen bu defa Meclis'e en az dört parti girecek.. Genç Parti'nin de eli kulağında.. Beş partili Meclis olursa şaşmam..
Sakın moralinizi bozmayın. Morali bozulanları ikna edin.
22 Temmuz'da herkes sandığa gitmeli ve oyunu atmalı..
Bu seçimde atılan hiçbir oy ziyan olmayacaktır!..
Ziyan, kullanılmayan oydur!.