kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Celal Seyhan, yakınları tarafından yere yatırılan Ali Erden'i başından vuruyor. Çevredekiler olayı izliyor.

Sokak ortasında namus cinayeti

Yalçın BEL / MERKEZ
Ali Erden'i karısıyla bastığını öne süren Burhan Seyhan ve yakınları Erden'i sokak ortasında sıkıştırdı. Tetiği ağabey Celal Seyhan çekti. Cinayet, bir marketin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı..
İstanbul Ümraniye'de Burhan Seyhan'ın, eşi Deniz Seyhan'la evinde öpüşürken yakaladığını ileri sürdüğü Ali Erden (37), aile meclisinin aldığı kararla güpegündüz sokak ortasında öldürüldü. Cinayet, yakınlardaki bir marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olay iddiya göre şöyle gelişti: Burhan Seyhan geçen salı günü karısı Deniz Seyhan'ı ve Ali Erden'i evde uygunsuz vaziyette yakaladı. Çıkan kavga üzerine Seyhan'ın aynı apartmanda yaşayan akrabaları da geldi ve Erden feci şekilde dövüldü. Olayın ardından taraflar Ümraniye Polis Merkezi'ne götürüldü.

AİLE MECLİSİ TOPLANDI
Olayın ardından korkarak evden kaçan Deniz Seyhan ise, bir camide sabahlarken Ali Erden ile Burhan Seyhan ve akrabaları geceyi karakolda geçirdi. Taraflar, savcılık talimatıyla çarşamba günü öğleyin serbest bırakıldı. Burhan Seyhan, yakınları Celal, Adem, Ramazan, Yaşar, Nihat ve Hasan Seyhan'la bir araya gelerek "Ali Erden hakkında bir karara varmak" amacıyla aile meclisini topladı. Meclisten, Erden'in öldürülmesi ve ailenin 18 yaşından küçük bir ferdinin polise teslim edilmesi yönünde bir karar çıktı. Ali Erden, dün saat 15.00 sıralarında Ümraniye Son Durak olarak bilinen bir parkın önünde 6 kişi tarafından kıstırıldı. Kısa süreli bir itiş kakıştan sonra, Seyhan'ın yakınları herkesin gözü önünde Erden'i yere yatırdı. Ağabey Celal Seyhan da, yanındakilerin yere yatırdığı Erden'in başına tabancayla ateş etti.

PLAN İŞLEMEDİ
Erden olay yerinde can verirken, Seyhan ailesinin en küçük ferdi cinayet zanlısı olarak polise teslim oldu. Ancak polis yakınlardaki bir marketin güvenlik kamerasına takılan cinayet görüntülerini tespit edince ailenin bu planı işlemedi. Burhan Seyhan cinayete azmettirmek, diğer 6 kişi ise cinayeti işlemek suçundan yakalanıp gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte Deniz Seyhan da Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi.
Haberin fotoğrafları