kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cambridge standartları Erzurum'da

PERVİN KAPLAN HABER MERKEZİ
Bilkent Üniversitesi'nin Erzurum'da bu yıl açacağı liseye alacağı en az 70 burslu öğrenci, üniversite sınavında Bilkent'i kazanırsa ücretsiz okuyacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cambridge standartları Erzurum'da
Bilkent Üniversitesi Malatya, Şanlıurfa, Erzurum ve Van'da kuracağı ilk ve ortaöğretim kurumlarının ilkini bu yıl Erzurum'da açıyor. İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Lisesi bu yıl hazırlık sınıfı ile eğitime başlayacak. Sınıfa 70'i burslu olmak üzere 100 öğrenci alınacak. Bu öğrenciler mezun olduklarında da Bilkent Üniversitesi'nde ücretsiz okuyacak ve öğrencilerin eğitim ücretini İhsan Doğramacı Vakfı karşılayacak. Vakıf 14 bin YTL olan okul ücretlerinin 3 bin YTL'sini de üstlenecek. Öğrenciler zorunlu IB (International Baccalaureate) diploması alacak. 10'uncu sınıfta Cambridge Üniversitesi'nin hazırladığı IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) sınava girecekler. Sınavı geçebilenler 11'inci sınıfa devam edebilecek. Öğrenciler her yıl yaz döneminde iki aylarını Bilkent Üniversitesi'nde İngilizce, matematik, bilgisayar ve müzik dersleri ile geçirecek. Tüm konaklama giderleri üniversite tarafından karşılanacak. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı Güneydoğu'ya kuracakları okullarıyla Cambridge standartlarını getireceklerini söyledi. Bilkent Üniversitesi'ne TBMM, geçen yıl kabul edilen kanunla Erzurum, Malatya, Van ve Şanlıurfa illerinde eğitim bilimleri enstitüleri açma izni verdi. Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı SABAH'a Erzurum'da bu yıl ilk öğrencilerini alacak lisede verilecek eğitimi anlattı.

BABAM SAĞOLSUN
Türkiye'nin her yerinden başvuruların kabul edileceğini ve sınavların İstanbul, Ankara ve Erzurum'da yapılacağını söyleyen Doğramacı, burslu öğrencilerin üniversite eğitiminin de "garantilendiği"ni vurguladı: "Babam bu zeki öğrencilerin geleceğini de düşündü. İhsan Doğramacı Vakfı bu çocukların üniversite eğitimi için 4 milyon YTL ayırdı. Eğer üniversite sınavında Bilkent Üniversitesi'ni kazanırlarsa ücretsiz okuyacaklar. Babam sağolsun" dedi. Okulların her birinin 48 milyon dolar kuruluş masrafı olduğunu ve yılda da 6 milyon dolarının sübvanse edileceğini anlatan Doğramacı, "Biz bu okulu dünyanın en iyi okullarından birisi olsun diye kurduk. Çıtayı çok yüksek tuttuk" dedi. Doğramacı, okulda görev yapacak öğretmenlere Bilkent Üniversitesi Erzurum Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde ücretsiz olarak yüksek lisans ve doktora yapma olanağının verileceğini belirtti.