kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Sultan V. Mehmed Reşat’ın altın ve gümüşten yapılma tören kılıcı, Conrad Otel’deki müzayede ile satılacak. Kılıca paha biçilemediğinden bir açılış fiyatı da belirlenmedi.

Sultan Reşat'ın tören kılıcı, açık artırmaya çıkıyor

Bülent İPEK /MAGAZİN SERVİSİ
Türkiye'nin en eski müzayede şirketi Portakal Sanat ve Kültürevi, Vahdettin'in mühründen sonra Osmanlı padişahları Sultan V. Mehmed Reşat'ın tören kılıcını da satışa çıkarıyor. 14 ayar altın ve 900 ayar gümüşten yapılan kılıç, teklif usulüyle satılacak. Bahar müzayedesinde dünyada 3 tane bulunan biri Topkapı Sarayı, diğeri Londra'daki British Library'de yer alan Türkçe yazılmış Acaibü'l Mahlukat adlı Osmanlı atlası da 550 bin YTL açılış fiyatıyla açık artırmaya çıkarılıyor. Portakal Sanat ve Kültür Evi, bahar müzayedesini 20 Mayıs'ta Conrad Otel'de gerçekleştirecek.

PORTAKAL: DEVLET MALI DEĞİL

Müzayede ile satılacak eserlerden birisi de bir çeşit atlas olan 145 tane minyatürle anlatımın güçlendirildiği coğrafya ve seyahat kitabı Acaibü'l Mahlukat. 16'ncı Yüzyıl'dan kalma bu atlas, 550 bin YTL bedelle açık artırmaya çıkacak. Vahdettin mührünün devlet tarafından sahibine iade edildiğini belirten Raffi Portakal, Sultan Reşat'ın kılıcıyla ilgili benzer bir sorunun ise çıkmayacağını belirterek, "Bu kılıç devlet malı sınıfına girmiyor" dedi.