kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal hakkında soruşturma

Yeni Haber
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Anayasa Mahkemesi
kararından önce yaptığı açıklamalar nedeniyle ''yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Avukat Ahmet Gül, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, CHP Genel Başkanı Baykal'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 277. ve 288. maddelerinde düzenlenen ''yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine, Deniz Baykal'ın, 30 Nisan 2007 tarihinde parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında, ''Anayasa Mahkemesi '367'ye gerek yok' doğrultusunda bir karar alırsa bu Türkiye'yi çok tehlikeli bir çatışmaya doğru sürükleyecektir'' ifadeleriyle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, soruşturmayı TCK'nın 277. ve 288. maddeleri uyarınca yapacağı öğrenildi.TCK'nın 277. maddesi ''yargı görevini yapanı etkilemek''ten 2-4 yıl arasında hapis, 288. madde ise ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

AA