kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Solda birlik' yerine CHP ile GP flörtü

ANKARA
Türkiye, yaklaşan seçim nedeniyle yeniden solda birleşmeyi tartışırken CHP ile Genç Parti arasında flört başladı. GP'li Emin Şirin, Deniz Baykal'ı ziyaret ederek işbirliği önerisinde bulundu..
Türkiye, Ankara Tandoğan ve İstanbul Çağlayan mitingleri ve yaklaşan seçim nedeniyle yeniden solda birleşmeyi tartışırken, CHP ile Cem Uzan liderliğindeki Genç Parti arasında flört başladı. GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Deniz Baykal'ı ziyaret ederek genel seçimde işbirliği önerisinde bulundu. Sürpriz biçimde dün CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Emin Şirin, Deniz Baykal'la görüştü. Baykal'a yapılacak ilk genel seçimde CHP listelerinden aday olmak istedikleri talebini ileten Şirin, işbirliği teklifinde bulundu. Deniz Baykal'ın bu talebin önünü kesmediği ve yaklaşımının olumlu olduğu ifade edilirken, detayların genel başkanların yapacağı bir görüşmede ele alınması benimsendi. Şirin, görüşmenin ardından, Türkiye'nin çok zor bir sürecin içinden geçtiğini belirtti ve Cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle yaşanan gerginliğin ardından erken seçimin yapılmasının kesin olduğunu söyledi. Şirin, "Ana prensipleri görüşüyoruz. Ama her iki tarafta da çok ciddi bir işbirliği arzusu var" dedi.

"SINIRLI KALMASIN"
İşbirliğinin sadece CHP ve GP ile sınırla kalmayarak daha geniş bir katılımla gerçekleşmesini istediklerini kaydeden Şirin, tüm partilerin egoizmi bırakmasını istedi. Genel seçimlerde işbirliği yapılmasının daha sonraki yerel seçimler için de temel oluşturabileceğini belirten Şirin, CHP listelerinden aday olmalarını gerektiren bir işbirliği olması durumunda fedakârlık göstereceklerini söyledi. Şirin, CHP lideri Deniz Baykal ile GP lideri Cem Uzan'ın gelecek günlerde bir araya geleceklerini söyledi. İşbirliği aramaya hazır gördüğünü söylediği Deniz Baykal'ın yaklaşımını "pozitif" olarak özetleyen Şirin, Seçim ve Siyasi Partiler yasalarının izin verdiği ölçüde detayların liderlerce belirlenebileceğini kaydetti.