kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

YSK: Seçim 22 Temmuzda yapabilir

Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, ''22 Temmuzda seçim yapabileceğimizi belirledik'' dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu, genel seçimin 24 Haziran 2007'ye alınmasına ilişkin seçim önergesini görüşmek üzere toplandı. Komisyona bilgi veren YSK Başkanı Aydın, Kurulun bugün toplanarak, erken seçimin en sağlıklı şekilde yapılabileceğini araştırdığını kaydetti.

Milletvekili Yasasında 20 Temmuz-4 Kasım arasında yaklaşık 109 günlük seçim süresi bulunduğunu, bunun, 2002 yılında 89 güne indirilerek uygulandığını ifade eden Aydın, Seçim Yasasının, kendilerine seçimle ilgili belirlenen süreleri kısaltma yetkisi verdiğini söyledi.

YSK Başkanı Aydın, ''Kurulumuz, bu yetkiye dayanarak bugün çalıştı, bir takvim hazırladı. Biz, takvimi, 4 Mayısı başlangıç alarak yaptık ve 22 Temmuzda seçim yapabileceğimizi belirledik. Bizim süremiz, 80 gün olarak belirlendi. İki seçimi iç içe getirsek bile, ne kadar kısaltsak, ancak hazırladığımız bu takvime getirebildik'' diye konuştu.

Aydın, takvimi, 15 günlük itiraz süresi ile 1 haftalık askı süresini 1 gün olarak belirleyerek hazırladıklarını söyledi. Aydın, belirledikleri takvimi 22 Temmuzdan daha öne çekme olanaklarının olmadığını da kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı, 24 Haziran ya da 1 Temmuz'a seçimin yetişip yetişmeyeceğinin tartışmalarının ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, bugün bir toplantı yaparak seçim takvimini ve seçim gününü belirleyeceklerini açıklamıştı.

Muammer Aydın, ''Cumhurbaşkanlığı seçim sandığı da seçmenin önüne konursa genel seçime yetişir mi?'' sorusularını ise yanıtsız bırakmıştı..

(AA)