kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Başarıya Doğru'yu izleyin

SABAH'ta eğitim yazarlığımın 20. yılı doldu. Mecidiyeköy'de başlayan bu güzel dostluk bugüne kadar devam etti ve daima edecek. Bu zaman içinde eğitimcilere, velilere, öğrencilere çeşitli alanlarda yardımcı olmaya çalıştık. Onların sorunlarını çözünce başarılarını ve mutluluklarını paylaştık. OKS ve ÖSS konularında basında öncü gazete olduk. Bu gelenek halen sürüyor ve daima sürecek. Sınavlara hazırlanan adaylar için SABAH'ın havasını teneffüs etmek bir ayrıcalıktır.
Geleceğinizi belirleyecek önemli bir dönemeçte bulunuyorsunuz. Kaliteli eğitim yapmak veya yapmamak kadar, seçeceğiniz lise veya mesleğin belirlenmesi de büyük önem taşıyor sizin için. Biliyorsunuz ki bu aşamada vereceğiniz her karar, atacağınız her adım tüm yaşamınızı etkileyecek. Hatta belirleyecek, oluşturacak... Kararlar doğru verilmeli, seçimlerin en uygunu yapılmalı bugünlerde. Ama nasıl?.. İçinde bulunduğunuz eğitim düzeyini, yönelmeniz gereken lise veya yükseköğretim programının ne veya neler olabileceğini, seçiminizi hangi ölçüleri gözeterek yapacağınızı, atacağınız her adımın imkân ve koşullarını bilerek tercihinizi yapmalısınız. Sınavda başarılı olabilmeniz için açık seçik bilinmesi gereken nice yol gösterici bilgiye de sahip olmak gerektiği artık tartışılmaz bir gerçek olarak önünüzde durmaktadır. Üstelik OKS'nin ve ÖSS'nin içeriğinde başarıya ulaşmak için yol gösterici bilgilere ihtiyaç duyan ilk siz değilsiniz. İnsanların bir yol göstericiye, kılavuza, bir rehbere her zaman ihtiyacı olmuştur. Başarının kazanılmasında göz ardı edilmeyecek bu olgu, çağdaş yaşamın vazgeçilmez gerçeklerindendir. SABAH'taki "Eğitim Dünyası" adlı köşem işte böyle bir yaklaşımın ürünü. 20 yıl bana ve köşeme sahip çıktığınız için, siz değerli okurlarıma teşekkür ederim.

TV'lerdeki eğitim programları
OKS ve ÖSS adaylarına bu güne kadar birçok TV'de eğitim programları yapıldı. Hepsi de çok değerli uzmanların hazırladığı ürünlerdi. Gençlerin kendilerine böyle bir yarışta yardımcı olan tüm TV'lere teşekkür etmeleri, onlar için bir minnet borcudur. Ben de tüm kalbimle değerli meslektaşlarımı kutluyorum.
İlk günden itibaren SABAH'ta eğitim ile ilgili konularda daima doğru bilgilerle değerli okurlarıma yardımcı oldum ve olacağım. Sizden gelen istekler doğrultusunda ben de TV 8'de bir eğitim programına başladım. Adı "Başarıya Doğru." Hafta içi her gün saat 18.30'da canlı yayınlanacak. Programda OKS ve ÖSS konularında bilgili bir danışmana yönelteceğiniz her türlü sorunun yanıtını bulacaksınız.
Değerli okurlarım, SABAH'taki "Eğitim Dünyası" adlı köşeme nasıl sahip çıktıysanız, bu TV programına da sahip çıkmanızı ve desteklerinizi bekliyorum. Bana ve konuklarıma canlı yayında 0212 275 72 94 no'lu telefonla ya da başarı yazıp bir boşluk bırakarak 3068'e SMS'le sorularınızı yöneltebilirsiniz.