kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Babası Ahmet Hamdi Gül Annesi Adeviye Gül

Eşini, annesi Adeviye Hanım görüp istemiş

Evren MESCİ - ANKARA
Abdullah Gül'ün 27 yıllık eşi Hayrünnisa ile annesi birbirini çok seviyor. Adeviye Gül ilişkilerini "Çok severim. Onunla gelin- kaynana değil ana-kız gibiyiz" diye açıklıyor..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hayrünnisa Gül ile görücü usulüyle 1980 yılında evlendi. Hayrünnisa Gül, anne Adeviye Gül tarafından beğenildi ve gelin olarak seçildi. Adeviye Gül, gelinine olan düşkünlüğünü 2003 yılında SABAH'a, "Onu ilk gördüğüm anda kanım kaynadı. Ona olan sevgim hiç değişmedi. Biz gelin-kaynana değil, ana-kız gibiyiz" diye anlatmıştı. Gül çiftinin 27 senelik evliliğinden biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç çocukları var.

OĞLUMA GÜVENİRİM
Adeviye Gül, Hayrünnisa Gül ile ilk kez bir akrabasının kız isteme ziyareti sırasında karşılaştı. O sırada yaşı hayli genç olan Hayrünnisa Gül'ü gördüğü an içinde "sempati oluştuğunu" söyleyen Adeviye Gül, gelini ile ilişkisini SABAH'a şu sözlerle anlatmıştı: "Bir akrabaların kız isteme ziyareti sırasında karşılaşmıştık. Küçük Hayrünnisa'yı gördüğüm an içimde sıcak bir şeyler aktı. Gözüm ona takıldı kaldı." Adeviye Gül, daha sonra gönlünden geçen Hayrünnisa Gül'ü istemeye gitti ve oğlu Abdullah Gül ile evlendirdi. Adeviye Gül, aynı röportajında Abdullah Gül için de "Ona çok güveniyoruz. Şu ana kadar hep başarılarını gördük, bundan sonra da hep görmeye devam edeceğiz inşallah" demişti. Abdullah-Hayrünnisa Gül çifti geçen sene Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan kızları Kübra'yı Kayserili bir işadamının oğlu olan ve mobilyacılık yapan Mehmet Sarımermer ile nişanlamanın mutluluğunu yaşadı. Gül, cumhurbaşkanı seçilirse bu sıfatla ilk büyük mutluluğunu da kızı Kübra Gül'ün bu yaz yapılacak düğününde yaşayacak. Aynı bölümden mezun olan büyük oğulları Ahmet Münir Gül de İngiltere'de finans şirketi Merrill Lynch'de çalışmaya başladı. Küçük oğulları Mehmet Emre Gül (15) ise TED Ankara Koleji'nde okurken OKS'de Ankara 33. olarak çok istediği Galatasaray Lisesi'nde okumaya hak kazandığı halde gitmedi. Gül, oğlunun bu kararını kendi isteğiyle aldığını belirtse de kulislerde "Acaba Gül'ün Beşiktaşlılığı etkili mi oldu" soruları konuşuldu.

BAŞARILI ÖĞRENCİ
Çok başarılı olması nedeniyle TED Ankara Koleji'nde burslu eğitim gören, aynı zamanda TÜBİ- TAK Matematik Kulübü üyesi. TED'te Çok Amaçlı Geliştirme Programı ve yurtdışındaki üniversitelere kolaylıkla kabul edilmesini sağlayacak Uluslararası Bakalorya Diploma Programı öğrencisi olan Emre Gül, İngilizce ve Fransızca eğitimi alıyor. Sporla ilgilenmeyen Emre Gül, bütün vaktini derslerine harcıyor. Öğretmenlerinin çok sorunsuz bir öğrencisi olarak okula korumasız geliyor. Genellikle servisle okula gelen Emre Gül'ü nadiren bazı günler ailesi alıyor. Gül'ün Köşk adaylığının açıklanmasından sonra okul yönetimi Emre Gül ile basın mensuplarının görüşmesine izin vermedi.