kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Gül, AK Parti'nin değil Türkiye'nin adayı olmalı"

ANKARA
CHP lideri, Gül'ün adaylığını "Erdoğan'ın aday olmaması demokrasi zaferidir" sözleriyle değerlendirdi. Gül için "süklüm püklüm bir bakandı" diyen Baykal, "AKP'nin adayı, uzantısı olma" uyarısında bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
"Gül, AK Parti'nin değil Türkiye'nin adayı olmalı"
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmamasını "büyük başarı ve demokrasi zaferi" olarak nitelendirirken, ağır eleştiriler yönelttiği Abdullah Gül'e, "Tüm Türkiye'nin adayı ol, AKP'nin uzantısı olma" uyarısını yaptı. Baykal şu mesajları verdi:

* DEMOKRASİ ZAFERİDİR: Başbakanın adaylık niyetini ilk biz tespit ettik ve burada açıkladık. Başbakanın üslubu demokratik değil, despotiktir. Türkiye onun Cumhurbaşkanlığı'nı kabul etmiyor, etmeyecek. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bu millet onu kabul etmedi. Bu demokrasinin zaferidir.

* 1 MİLYON BAŞARDI: Pek çok kesim umursamadı ama biz kararlı durduk. Kimse bunu görmezden gelemez. Böylesi bir tavır o milyonlara haksızlık olur. Siyaset sürekli bir iştir. Şimdi görevimiz devam ediyor. Bundan sonraki başarılar da buradan çıkacaktır. O bir milyon insan önümüzdeki seçim zaferini de getirecektir.

* GÜL TOPYEKÜN TESLİMİYETÇİ: Gül de Erdoğan gibi milli görüş rahleyi tedrisinden gelmiş biridir. Ama son uygulamaları onu milli görüş çizgisinden topyekün teslimiyet çizgisine çekmiştir. ABD-İsrail karşıtlığı gibi söylemler bitmiş, çuval olayı karşısında süklüm püklüm bir Dışişleri Bakanı olarak karşımıza çıkmıştır.

* BÜYÜK SORUNLAR VAR: Derhal Başbakan'ın emir komutasından sıyrılması gerektiğini önce Sayın Gül'ün anlaması gerekir. Adaylık sürecinde de olduktan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olduğunu unutmamalıdır. Unutursa hatırlatacak olanlar vardır. Hızla parlamentonun ortak sorumluluğu için üzerine düşeni yapmalıdır.

* GERÇEKLİĞE AYKIRI: Gül Cumhurbaşkanı, Arınç Meclis Başkanı ve Erdoğan Başbakan. Bunun Türkiye gerçekliğine de uymadığını ve sıkıntılar, sorunlar yaracağını görüyoruz. Milletin duyarlılığı da ortaya çıkmaya başlamıştır. Demokrasi işlemeye devam edecektir.