kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP kurucusu Kurtlar Vadisi'ne indi

Yeni Haber
AKP'nin kurucuları arasında yer alan Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Tamer Yiğit, 186 filme imza attıktan sonra şimdi de Kurtlar Vadisi-Pusu'da, kardeşini faili meçhul bir cinayete kurban veren Toros ailesinin reisini canlandıracak.

Yayına bile girmeden kaldırılması yönünde şikayet alan, Kurtlar Vadisi-Terör'ün ikinci bölümünün yayınlanmaması tepkiyle karşılanmış, dizinin yayından kaldırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir rapor sunulduğu iddia edilmişti.

Raporda, dizi senaryosuna hakim olan "milliyetçi" duyguların, başta MHP olmak üzere bazı milliyetçi partilerin söylemlerine yakınlığının vurgulandığı, yaklaşan seçimler öncesi bunun AKP'ye zarar vereceği konusunda uyarıda bulunulduğu öne sürülmüştü.

Kurtlar Vadisi-Terör dizisinin yayından kaldırılmasının ardından RTÜK'e tepki telefonları yağdıran ve internet sitelerini çökerten vatandaşlar, Üst Kurul'a ulaşamayınca, dizinin yeniden yayınlanmasına yönelik taleplerini "www.kurtlarvadisi.com" adresine iletmeye başladı.

Bu talepleri göz ardı etmeyen Show TV ve dizi yapımcıları ise "Kurtlar Vadisi-Pusu" dizisini, bu kez ekranlara taşımayı başardı. Dizide ilginç bir geçmişi olan Tamer Yiğit'in rol alması dikkat çekti. Yiğit, 14 Ağustos 2001 yılında faaliyete geçen AKP'nin 69 kurucusu arasında yer almıştı.

Kurtlar Vadisi-Terör dizinin hükümetin ısrarı doğrultusunda yayından kaldırıldığı iddiaları ve Yiğit'in dizinin yeni bölümlerinde rol alması ise kafaları karıştırdı. Yiğit, 186 filme imza attıktan sonra şimdi de Kurtlar Vadisi-Pusu'da kardeşini faili meçhul bir cinayete kurban veren Toros ailesinin reisini canlandıracak.

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Show TV Genel Yayın Yönetmeni Saner Ayar'a yayından kaldırılan Kurtlar Vadisi-Terör dizisi ile ilgili olarak, sadece görüşlerini ilettiklerini, ancak dizinin kaldırılmasına yönelik herhangi bir telkinde bulunmadıklarını, baskı yapmadıklarını, diziyi sansürlemediklerini belirtmiş, diziyi kaldırma kararının tamamen kanala ait olduğunu bildirmişti.

(ANKA)