kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İranlı yetkili Laricani Ankara'da

Yeni Haber
İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer programıyla ilgili baş müzakerecisi Ali Laricani, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile yapacağı görüşmede gündeme getirilebilecek yeni fikirleri ele almak için Ankara'ya geldiklerini söyledi.

Esenboğa Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Laricani, Solana ile geçmişte de bir araya geldiklerini ve sorunun çözümü için görüşmelerde bulunduklarını belirterek, "Ancak daha sonra, kabul edemeyeceğimiz bazı akıl dışı koşullar ortaya çıktı" dedi.

Gündeme getirilebilecek yeni fikirleri ele almak için geldiklerini ifade eden Laricani, kendisine hangi önerilerde bulunulacağını bu aşamada bilmediğini kaydetti. Laricani, "Görüşmelerden umutlu musunuz" diye sorulması üzerine, "Bu konuda herhangi bir öneride bulunmak istemiyorum" dedi.

İranlı yetkili, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasına (NPT) ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) kurallarına tamamen uygun hareket ettiklerini söyledi.

UAEK'nin rutin teftişlerinin sürdüğüne de işaret eden Laricani, bu konuda yanlış yapılan herhangi bir şey göremediğini söyledi. Laricani, durumun "siyasi" olduğunu söyleyerek, bunun çıkarlara hizmet etmeyeceğini, aksine sorunları artıracağını belirtti. Laricani-Solana görüşmesinin öğleden sonra Swissotel'de yapılması planlanıyor.