kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
30 ayda yelkenle dünyayı dolaştı
TURGAY NOYAN
Anouk adlı yelkenlisiyle dünyayı dolaşan işadamı Ekrem İnözü 30 aylık yolculuğunu Fethiye'de tamamladı. İnözü bu süreyle Türk denizciler arasında bir rekora imza attı..
Dünyayı yelkenle dolaşan Türk denizcilerin arasına önceki gün bir isim daha eklendi: Ekrem İnözü. 1950 doğumlu, Galatasaray lisesi mezunu Ekrem İnözü lise yıllarından beri amatör denizci. İlk olarak deniz subayı olan babasının 5.5 metre motorlu Seagull'ı ile denizciliğe başlamış. Yüksek öğrenimini Belçika'da almış. Belçika'da başarılı bir şirket kurmuş sonra Aytaç'ın üç ortağından biri olmuş. 1996'da hisselerini satarak kendini tamamen denize vermiş. İnözü, 1965'te Sadun Boro ile başlayan ve bugüne kadar sayıları hâlâ iki elin parmaklarını geçemeyen amatör denizcilerimiz arasında, en süratli dünya turu yapan denizci oldu. İnözü 17 metre boyunda, kızının adını verdiği Anouk adlı yelkenlisi ile 2005'te Bodrum'dan yola çıkmıştı. Eşi Annette ile birlikte yaptıkları bu yolculuğun bazı etaplarında teknelerinde misafirleri de oldu.

SON ANDA BÜYÜK FIRTINA
İnözü'yü Fethiye'de Tayland'da söz verdiği gibi halen dünya turu yapan Alim Sür karşıladı. İnözü, tüm yolculuğu zorlanmadan tamamladıklarını ancak son bölümde Akdeniz'de inanılmaz bir fırtınayla boğuştuklarını söyledi. İnözü, "Kızıldeniz'de Süveyş'e gelirken de kötü havalarla mücadele ettik. Hatta direk kırarak çok kötü bir duruma düşen yelkenli ile yakından ilgilendik. Adamların teknelerini terk etmelerine mani olduk. Bizim gözetimimizde önce direklerinin tellerini kesip denize attılar, sonra da hep birlikte limana ulaştık. Ancak Süveyş'ten sonra da yurda gelirken yine sert hava yedik. Öyle ki tüm dünya seyahatinde karşılaşmadığımız kadar sert bir fırtınanın göbeğine düştük. 55-60 mil hızla esen hava bir süre daha da arttı. Anouk, 10 kuvvetindeki bu fırtınayı sakatlık olmadan atlattı. Alim bize söz verdiği gibi Fethiye'de karşıladı. Palamarlarımızı aldı. Eşim yolculuğun son bölümüne çalıştığı için katılamadı. Seyahati bir arkadaşımla birlikte tamamladım" dedi.