kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Esaret günleri' para bastıracak
İran karasularına girdikleri gerekçesiyle 13 gün tutuklu kalan İngiliz askerler, ülkelerine sağ salim döndü. Üslerine teslim olup rapor verdikten sonra ilk işleri de hikayelerini satmak için görüşmelere başlamak oldu! Savunma Bakanlığı'nın özel izin vermesi üzerine İngiliz gazete ve televizyonları, askerleri konuşturmak için kesinin ağzını açtı. En çok talep, tek kadın asker Faye Turney'e oldu. Evli ve bir çocuk sahibi genç kadın askerin bir TV kanalı ve gazeteye yaşadıklarını en az 150 bin sterline (yaklaşık 402 bin YTL) satacağı belirtiliyor.

HEDİYELERİ BİLE SATACAKLAR
Ancak ülkede birçok kesim henüz resmi soruşturma tamamlanmadan askerlerin basına çıkmasına, olanları anlatıp para kazanmasına tepki gösteriyor. Bakanlığın normalde yasak olmasına karşın askerlerine askeri uzmanlar, "bazı özel şartları" gerekçe gösterip izin vermesine, "İran'a karşı propaganda savaşını kazanmak istiyor" şeklinde yorumlar yaptı. askerlerin, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın hediye ettiği vazoları da ebay internet sitesinde satacakları iddia ediliyor.

İran istihbaratı, İngiliz askerlerin kendi karasularına girdiğini, Cornwall savaş gemisinde askerlerle röportaj yapan Chanell 5 kanalından öğrendiklerini söyledi.

Askerler bırakıldıktan sonra İngiltere'nin sergilediği tavra öfkelenen İran, "yeniden aynı olayın yaşanabileceği" uyarısında bulundu.