kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Formül bulundu

Takım olmak çok önemli. Beşiktaş, son maçlarda işte bu yönde çok büyük adımlar atıyor. Bir çizgi yakalandı, her hafta onun üzerine eklemeler yapılıyor. Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, Trabzonspor karşılaşmasından önce Asbaşkan Yıldırım Demirören'e, "Bak göreceksin, aynen Göztepe maçı gibi olacak" demiş. Avni Aker'de Trabzonspor ile oynayacaksın ve 5-6 gol hayalleri kuracaksın. İşte inancın en somut belgesi.

Sinan'a maçtan sonra, "Gerçekten böyle düşündün mü?" diye sordum. "Evet Sanlı Ağabey, bu konuda en ufak tereddütüm yoktu" yanıtını verdi ve devam etti: "Futbolcularımızın kafasında, değil yenilgi, beraberlik düşüncesi bile yok. Ben onlara sonsuz güveniyorum. Trabzon'da fark açıldıktan sonra birkaç oyuncumuz biraz gevşedi. Takım, işte buna bile tahammül edemedi. Futbolcular birbirlerini kendi aralarında uyardılar."

Trabzon'da ben tribünden tanık oldum, Daum ve Sinan da en ufak bir laubalilikte kulübeden fırlayıp bas bas bağırıyorlardı. Demek ki komutanlar ve askerler düşüncede birleşmişler. Beşiktaş açısından Trabzon'da sadece iki görüntü sevimli değildi. Bak Ahmet, gol atmak kadar attırmak da önemli. Bomboş durumdaki İlhan'a topu yuvarlasaydın bugün iki misli alkış alırdın. Yapma bir daha. Penaltıyı atacak kişiyi teknik direktör belirler. Daum'un Ronaldo tercihine İlhan saygılı olmalı ve tepki göstermemeli. Aman İlhan sen de böyle bir şey yapma bir daha.

Futbolda 'dün' yoktur
Erken yargılara varmayı sevmem. Ancak Myhre'den sonra Asper de göz doldurdu. Kalede artık sorun yok gibi. Demek ki, titiz davranılınca isabetli transferler yapılabiliyor. Brezilyalı Marinho da geldi. Sinan'a, "Takımda o kadar stoper varken neden bir tane daha aldınız?" dedim, "Bu oyuncu ön libero da oynayabilir" yanıtını verdi. Mesele yok. Umarım Beşiktaş'a katkı sağlayacak bir oyuncudur.

Beşiktaş çok güzel bir hava yakaladı. Fizik kondisyon en üst düzeyde. Daum yanlışlarından döndü. Sinan Engin nerede bir aksama varsa hızır gibi yetişiyor. Başarının formülünü de kendi içlerinde bulmuşlar. Parola; "Oyun disiplini, ciddiyet, birlikte düşünmek ve ölümüne mücadele." Bu prensiplerin dışına çıkmak yasak. Herkes emeğe ortak oluyor, akıtılan teri paylaşıyor. İşler yolunda. Ancak futbolda hiçbir zaman 'dün' yoktur. Bu ana kural sakın gözardı edilmesin.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır