kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Valla kime ne hatta kime ne

Kenan Doğulu'nun yeni bir şarkısıyla karşı karşıyayız. "Kime Ne." Bu şarkının başı ve sonu anladığımız kadarıyla Şehrazat Hanım'ın ayrı zamanlarına denk geldi. Bir ve ikinci kıtayı ilkbaharda, üçüncü kıtayı iki yıl sonra sonbaharda falan yazdı ve ikisini yanlışlıkla bir araya getirdi.
Şarkıya başlayalım. Neden bilemiyoruz ama herkes bu ilişkiye karşı. "Herkes ayrıl diyor." Çocuk haklı olarak karşı çıkıyor: "Size ne lan?" O tabii daha kibar. Kimseye de derdini anlatmıyor "Neler çektiğimi bir Allah biliyor." Yani ilişkinin tuhaf bir durumu var. Bunu kabul ediyor. Bir takım çileler çekiliyor ama biz kendi aramızda hallediyoruz diyor. Ezcümle "Valla kime ne hatta kime ne" diyerek Türkçe'deki "Valla" ve "hatta" kelimelerine de ayrı bir anlam daha katarak aşkına sahip çıkıyor. Saygı duyuyoruz.

Derken birden delleniyor. Kime sesleniyor şarkıcı bey burada bilemiyoruz: "Söyle aşkı denedin mi?" Sevdiği kıza demiyor herhalde. Kızın bir itirazı yok ilişkiyi devam ettirmeye. "Ayrıl" diyenlerden birinin, mesela karşı komşunun yakasına mı yapışıp soruyor: "Denedin mi lan?"

Tabii buna ne cevap verilir, bunu da bilemiyoruz. "Denedim bir beden küçük geldi. Ben sevgiyi deneyeceğim, onların kesimi daha bol oluyormuş..." Ne demekmiş aşkı denemek, merakla şarkının devamını dinliyoruz: "Şöyle bir yenildin mi" Haydaaa... Maç mı yapıyoruz? Halı saha mı kiraladınız? Anlamak mümkün değil, çünkü devam edince durum daha da karmaşıklaşıyor: "Yenilmezsen aşk olmaz"!!! Buyur?? Önce maç yapıp yenileceğiz, sonra aşık mı olacağız? "Bak güzelim, sen şimdi bu maçta yenil, yenilince seni güzel bir kız teselli etmeye kalkar, sen de ona aşık olursun." İyi güzel de şarkının başına uymuyor işte.

"Ben yenilmedim, son sette iyi oynadım, aldım maçı. Bu durumda ne yapmalıyım" diye sorarsanız size şarkı şunu öneriyor "Bari meşki denedin mi?"

Nasıl yaa? "Bari" ne demek? Ayrıca sana ne... Madem sen herkese "kime ne" diyorsun, sana ne benim bari meşki deneyip, denemediğimden. Bir "ayrıl kardeşim" dedik diye mi? Nedir bu arkadaşın sorduğu, derdi anlayan var mı?

Mutlu TÖNBEKİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır