kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Beni Nataşalar yaktı

Trabzon Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, göreve geldiğinde yabancı uyruklu hayat kadınlarının başı çektiği fuhuş batağını kurutacağına söz vermişti

İsmail Güzeldemirci, 16 ay sonra görevden alındığında üzgündü. Valinin verdiği veda yemeğinde hedefteki adam olduğunu, ipini fuhuş mafyasının çektiğini söyledi

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de 50'ye yakın il emniyet müdürünün vekaleten ve asaleten tayinleri yapıldı. Görevden alınan müdürler merkeze gönderilirken yeni tayin olanlar törenlerle koltuklarına oturdu ama arkalarında büyük bir gürültü ve iddiayı bırakarak...

Cumhurbaşkanı'na çıkarılan son emniyet müdürleri kararnamesinde 3 müdür için sakıncalı raporları vardı. Üçü de çeşitli dönemlerde İstanbul'da görev yapan bu müdürler için rüşvet, adam kayırma ve soruşturmada eksik delillendirme gibi ilginç iddialarda bulunuluyordu.

Ama içlerinde öyle birisi vardı ki, Karadenizli olmasıyla övünen ve ünlü bir işadamının bacanağı olan bu müdürün küçük kızlara düşkünlüğü ve fuhuş dünyasına yakınlığı bile anlatılıyordu. Neyse ki Cumhurbaşkanı Sezer bu ismi onaylamadı...

HAYAT KADINLARI CİRİT ATAMAYACAK

Yine de bir gürültüdür koptu... Trabzon Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci kendisi için vali tarafından verilen veda yemeğinde "Beni fuhuş mafyası yedi" dedi. Vatandaşın can güvenliğini emanet ettiği bir emniyet müdürünün ağzından çıkan bu cümleler gerçekten çok ilginç ve düşünülmesi gereken sözlerdi.

İsmail Güzeldemirci 16 ay önce geldiği Trabzon'da, otelcileri çevresine toplayarak fuhuş mafyasına artık izin vermeyeceğini, yabancı uyruklu hayat kadınlarının fuhuş için cirit atmasına son vereceğini söylediğinde herkes "Her gelen böyle söyler" diye düşünüyordu.

Fakat o, ardı ardına düzenlediği operasyonlarla, yabancı hayat kadını sayısını yarıya indirip, fuhuş yapılan otelleri kapatınca iş değişti. Geceli gündüzlü operasyonlar sonucu para kaynakları tıkanan fuhuş mafyası artık kendi kozlarını devreye sokmaya karar verdi.

MÜDÜRÜN SON SÖZLERİ: BENİ VURACAKLARDI

Kent, müdürü 'isteyenler' ve 'istemeyenler' diye ikiye ayrıldı. Bazıları, operasyonların turistleri kentten uzaklaştırdığını savunarak şikayetlerini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Sonunda karar verildi ve müdür görevden alındı.

İsmail Güzeldemirci, Trabzonlular'ın gözyaşları içinde kentten ayrılmak zorunda kaldı. Son sözü, insanı bir kez daha düşünmeye zorluyordu: "Alınmasaydım beni vuracaklardı."

GÖREVDEYKEN KAMYON KAZALARI AZALTILMIŞTI

Trafik canavarının hızını kesti ama...
Konu 'ilginç' tayinlerden açılmışken çok başarılı çalışmalarıyla tanıdığım Trafik Daire Başkanı'nın gönderdiği bir yazıdan bahsetmeden geçemem. Başyazarımız Güngör Mengi'ye bir e-mail atan Nihat Kurtiç neden görevden alındığını bir türlü anlamadığını belirterek şöyle yazmış:

"Ülkemizin ilkel ulaşım yapısına rağmen kendi aralarında bile bir türlü anlaşamayan otobüs firmaları artık her hafta kaza yapmıyor. Aşırı hız tüm araçlarda azaltıldı. Kamyon kazaları tahminlerin üzerinde azaltıldı. Kazaların asıl sebebi olan aşırı yük önlendi. Ama hiçbir partiye, kişiye, gruba, tarikata mensup olmadığım halde hâlâ anlayamadığım bir nedenle görevden alındım? Neden alındığım bir türlü açıklanmadı."

Artık kendisinden "Trafik Dairesi'nin eski Başkanı" olarak bahsedeceğim Nihat Kurtiç'in başarılı çalışmalarda bulunduğunun herkes tarafından bilinmesine rağmen neden görevden alındığını ben bile yaptığım araştırmaya rağmen bir türlü ortaya çıkaramadım.

'BU MÜDÜR BİZİ MAHVEDECEK'

Vekille polisin 'şok' konuşması
Trabzon'da bu olaylar olurken; yakındaki bir başka şehirde, Samsun'da da emniyet müdürleri arasında devir teslim törenleri yapılıyordu. Ama polislerin kendi aralarında konuştukları da önemliydi. Bir telefon konuşmasından bahsediliyordu; İstanbul'da bir çetenin telefonla teknik takibini yapan şube, şu telefon konuşmasını kaydetmişti iddiaya göre:

* Ağabey, bu emniyet müdürü bizim üzerimize çok geliyor. Durdurun, yoksa bizi mahvedecek.

* Millekvekili: Peki ne yapalım?

* Rüştü Ağabey'e söyleyin, müdürü çeksin...

Aynı iddialara göre; Samsun'un eski emniyet müdürü Mustafa Aydın otobüs firmalarının işlerini bozduğu için hedef adam haline gelmişti. Otobüs firmaları yaptıkları baskı sonucu, müdürü görevden aldırmayı başarmışlardı. Trabzon Emniyet Müdürü'nün kuyusunu fuhuş mafyası, Samsun Emniyet Müdürü'nünkini de otobüs mafyası kazmıştı yani...

'Beni kumar mafyası yedi' diyen İstanbul eski Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar, 'Beni uyuşturucu mafyası yedi' diyen İstanbul Narkotik Şube eski Müdürü Ferruh Tankuş gibi birçok kişiyi tanıdım. Görevlerinden alınan emniyet müdürlerinin bu kızgınlıklarının ve sözlerinin gayet normal olduğu söylenir. Fakat, Trabzon ve Samsun'un eski müdürlerinin sözleri dikkate alınmalı ve araştırma yapılmalı. Bu sözlerin toplumda yaratacağı etkiyi hesaba katmak lazım. 'Ya söyleyen, doğru söylüyorsa?' Havada kalan iddiaları araştırmak yine bu devletin görevi...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır