kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Önce süt sonra şampanya için

Yılbaşında size ikram edilen içkileri rahatlıkla içebilmek için geceye bir bardak sütle başlamanızı tavsiye ediyorum
Yılbaşı geceleri insanların kendilerini eğlenmeye mecbur hissettikleri gecelerdir. Bu eğlenme mecburiyeti de genellikle çok içki içme mecburiyetini yanında getirir. Bu nedenledir ki giden yılı neşe ve coşku içinde uğurlayan insanların çoğu, ertesi sabah yeni yılı baş ağrısı ve mide bulantısı ile karşılarlar.

Bu yazıyı Pazar günü okuyacağınızı varsayarak, yarın gece içeceğiniz içkiler ve miktarları hakkında birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Bir kere yılbaşı gecesine süt içerek başlayın... Hemen paniğe kapılmayın, bütün gece süt için demedim, geceye süt içerek başlayın dedim. Süt midenizi gece boyunca şelaleler halinde içine dökülecek olan alkole karşı korur...

VİSKİ İÇİN ACELE ETMEYİN
Geceye sert alkollü içkilerle başlamak pek akıllıca olmaz. Cin-tonik, viski ve benzeri içkilerden saat 22.00'ye kadar uzak durmakta yarar var. Beyaz şarap, sherry veya bir tane olmak üzere Martini gibi içkiler tavsiye edilir.

Bir veya haydi iki taneyi geçmemek şartıyla buz gibi bira da geceye başlamak için iyi bir alternatif olabilir. Eğer bulabiliyorsanız daha az gazlı olan "Ale" tipi biraları deneyin.

Votka da temiz bir içkidir ve "ertesi sabah sendromu"nuzu en hafif bir şekilde yaşamanıza yardımcı olur.

Tercihiniz kokteylse bildiklerinize itibar edin. Her kokteylin içinde bir duble kadar içki bulunur ve onu bunu deneyeyim derken geceniz gene kısa kesilebilir.

Geceyarısı mutlaka şampanya içmek gerekecek. Nedenini sormayın, ama milyonlarca insan yıl boyunca ellerini sürmedikleri bu asil içkiyi yılbaşlarında birden bire hatırlıyorlar. Gerçek bir şampanya severseniz, size ikram edilen Dom Perignon'un yılına bakın ve aynı Bond, James Bond gibi "1955 mi, fena değil; ama ben şahsen 1953'ü tercih ederim" deyin. Ve bunu yaparken bir kaşınızı ukalaca yukarı kaldırın.

İŞKENCECİ TEKİLA
Geceyarısından sonra kritik noktayı geçmiş olacaksınız. Yeni yıla da girdiğinize göre artık istediğinizi içebilirsiniz... Aslında bu noktada da halâ iki seçeneğiniz vardır.

Ya konyaklarınız veya malt viskilerinizle gecenizi efendice devam ettirirsiniz, ya da vücudunuza işkence yapmayı seçersiniz. İkinci şıkkın favori içkisi tekiladır. Küçük bardaklara içkinin doldurularak bir dikişle içilmesi Amerikan viskileri ve Rus votkaları ile de yapılabilirse de, milletimizin bu yöntemdeki kesin favorisi tekiladır. Gecenin ilerleyen, daha doğrusu sabahın erken saatlerinde ise tekila içenler, barın üstüne dökülen tuzun yalanması, yere yıkılan arkadaşların tekrar dik vaziyete getirilmesi gibi utanç verici faaliyetlere başlarlar.

Sabaha karşı herkes iyi kötü evine varacak ve birkaç saatlik uykudan sonra 2001 yılının ilk sabahında uyananlar kendilerine yeni yılın ilk sorusunu soracaklar: "Neden bu kadar içtim?"

Kendinizi biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacak bazı tavsiyeleri hemen sol sütunda bulabilirsiniz. Bu arada yılbaşı gecesi için pek geçerli olmasa da içki içmenin altın prensibini de hatırlatmakta yarar var. Az, ama kaliteli için.

Hepinize iyi yıllar...

1 OCAK ÖNERİLERİ
* Farklı içki türlerini karıştırmak en yapılmaması gereken şeydir.

* Başkalarının içtiği içki miktarları ölçü değildir. İçki her insanı farklı etkiler.

* Alkol vücutta su kaybına yol açtığı için, yatmadan su içmek gerekir. Kahve bu etkiyi artırdığından uzak durun.

* Ertesi sabah kalktığınızda bal ve domates suyu vücudunuzun toparlanmasına yardımcı olur ve zindelik verir.

* Çivi çiviyi söker diyen okurlarımıza tavsiyemiz ertesi sabah kahvaltıda içilecek sıkı bir Bloody Mary...

Teoman HÜNAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır