kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Prensesin 11 yıllık İstanbul macerası

Kuveytli prenses Maha Danısh, Körfez Savaşı başladığında İstanbul üzerinden Amerika'ya kaçacaktı. Ancak uçağın merdivenlerinden düştü ve sonra da Türkiye'den ayrılamadı
Bir tesadüfler zinciri sonunda yolu İstanbul'a düşen Kuveytli prenses Maha Danısh'in film gibi hayat öyküsü 11 yıldır Türkiye'de devam ediyor.

Halen İstanbul Çengelköy'de bir güzellik enstitüsü işleten Danısh, İngiliz asıllı ünlü kalp cerrahı Nasır Danish ile Bahreyn asıllı Belkıs Hanım'ın tek çocuğu olarak 1957'de babası ve annesinin deprem dolayısıyla gönüllü doktor olarak gittiği İran dağlarında dünyaya gelmiş. Beş yaşına gelince anne ve babasının ayrılmasıyla birlikte babasıyla İngiltere'de yaşamaya başlayan Maha Danısh, eğitimini de bu ülkede tamamlamış. Leeds Üniversitesi'nde İşletme-İktisat eğitimi alan Danish, okul sonrasında Citibank Londra'da çalışmaya başlamış.

7 ay çalıştıktan sonra diplomasını babasına vermiş ve annesinin yanına Kuveyt'e gitmiş. Kısa süre içinde annesi Maha'yı Kuveytli bir şeyh ile evlendirmiş. Maha Danısh o günden sonra Prenses Maha olmuş.

ÇALIŞTI, PRENSİ KIZDIRDI
Londra ile bağını hiç koparmamış Danısh. Babasını bahane ederek sık sık Londra'ya gidip gelmiş. Bu arada çocukluğundan beri içinde olan güzellik ve estetikle ilgili eğitim veren "London Institute of Beauty Culture"a devam etmiş. 1988 yılında prens kocasından izin kopararak hobi olarak bu işi yapmaya başlamış.

Kuveyt, Katar, Dubai ve Bahreyn'de 6 güzellik enstitüsünü hizmete açmış. Ama Prens, eşinin yükselişinden memnun olmamış ve Maha'nın çalışmasını yasaklamış. Bunun üzerine Maha Danish "Gerçek huzur ve mutluluk saraylardaki antika tablolar değildir. Herkes sana konumun itibariyle alaka gösterir. Halbuki ben 'BEN' olduğum için var olmalıyım" demiş ve 1990 yılında İstanbul'a yerleşmiş.

Sadece THY bileti bulabildi
Sarayı bırakmak için çok mücadele ettiğini, "Boşanacağım" demenin ölümü göze almak olduğunu söyleyen Maha Danısh'ın asıl amacı Amerika'ya yerleşmekmiş. Ama savaş zamanı olduğu için kaçarcasına terkettiği Kuveyt'ten bir tek Türk Hava Yolları'na bilet bulabilmiş. İstanbul uçağından inerken merdivenlerden yuvarlanmış ve hastaneye kaldırılmış.

Danısh 10 yıldır Türkiye'de yabancı şirketlerin mümessili. Danışman olarak çalışıyor olmasına rağmen eğitimini aldığı ve iyi bildiği işi yapmak istediği için Çengelköy'de bir güzellik enstitüsü açtı. Kuveytli prenses şimdi hayatından son derece mutlu bir şekilde Türk kadınlarını güzelleştiriyor. Ayrıca Maha Danısh'in adı, dünyada sayılı alternatif terapi uzmanları arasında geçiyor.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır