kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sosyetenin çatalı Dalya'dan sorulur

Tüm dünyada soyluların sofralarını donatan Lalique, Tiffany ve Christofle gibi markaları Türkiye'ye getiren Dalya Kant, sosyete sofralarının sırlarını anlattı
Ne büyük zevktir; bardakların ışıldadığı, tabakların parıldadığı ve çatal bıçakların adeta "beni eline al" diye bağırdığı bir sofraya oturmak. 16 yıldır Türkiye'deki yüksek sosyeteye şık sofralar kurduran Kant ailesinin kızı Dalya'ya göre sofra düzenleme başlı başına bir sanat. Sattıkları malzemeler ise bu sanatın boyası ve tuvali... Dalya Kant şu anda üç mağazayı yönetiyor. Prestige Corner, Lalique ve Christofle... Prestige Corner'de her tür mutfak eşyasını, Lalique'de dünyaca ünlü Lalique marka kristalleri ve Christofle'da sarayların çatal bıçak markası Christofle'ı satıyorlar.

SOSYETE YARIŞ HALİNDE
Dalya Kant'a göre sosyetenin geneli kristalleri ve çatal bıçak takımlarını torunlarına da bırakabilmek için alıyormuş. "Arada sırada da olsun, hava atmak için alan çıkıyordur" diyoruz. Kant'ın cevabı hazır: "Her sektörde olduğu gibi, bizde de bu tarz insanlar var. Christofle'ın ismini kağıda yazıp gelen ve 'bilmemkim hanımın evinde gördüm, ben de istiyorum' diyenler de arada bir çıkıyor." Dalya Hanım'a göre yüksek sosyete tabak çanağa, yemekten daha çok önem veriyor. Hanımlar birbirlerine çaya gittiklerinde, markanın adını görmek için iki arada bir derede fincanların, tabakların altını çeviriyorlarmış... Hal böyle olunca sosyete, evine bu markaları almak için bir yarışa girişiyor. Kant ailesinin Türkiye genelinde 11 dükkanı var ve bunu yıl sonunda 20'ye çıkarmayı hedefliyorlar. Dekorasyonuna katkıda bulundukları restoranlardan bazıları ise şöyle: Home Store, Aşşk Cafe, Vouge, Le Select.

En ucuz parça 30 milyon lira
* Christofle 12 kişilik çatal bıçak takımı 3-5 milyar lira arası

* Tek çatal: 30-200 milyon lira arası

* Lalique kristal vazo: 270 milyon-3 milyar 600 milyon lira arası



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır