kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Manken bir yılda otomobil alamaz

Ajansı kan kaybeden Neşe Erberk, "Birisi giderse birisi gelir" dedi ve medyatik mankenleri topa tuttu. Neşe Erberk, bir yıl içinde ev ve otomobil sahibi olan mankenlerin 'sponsoru olduğunu' söyledi
* Erberk Ajans battı mı?

Üç beş medyatik manken gitti diye bu ajans batmaz. 108 manken var. "İyi ki gittiler" diyemem ama demek ki burada onların miyadı dolmuş. Biri gider biri gelir. Yenilere yol açmış oldular. Ben star yaratırım ve yeni birkaç tane star pek yakında geliyor. Bütün bu işler eski ortağımın başının altından çıktı. Bir yıllık ortaklıktan sonra, benden işi öğrendiğini sandı. Mankenlerle kurduğu yakın ilişkiden faydalandı, onları bana karşı doldurdu ve gitti. Neli (Akay) iyi bir insandır, diyaloğu güçlüdür ama iyi insan olmak iyi iş kadını olmak demek değildir.

* Peki neden başka ajansların haberleri çıkmıyor da hep sizin çıkıyor, kavgalarınız, davalarınız?

Basında benim aleyhimde haberlerin çıkması normal çünkü ajans sahipleri arasında ünlü olan bir tek benim. Neden Gaye Sökmen, Başak Gürsoy değil de ben, cevabı işte budur.

ANLADIKLARI TEK ŞEY PARA
* Paragöz de olduğunuz söyleniyor.

Para cezası veririm ama bunun paragözlükle ilgisi yok. Mecburiyetten oldu. "Böyle yapma şekerim" dedikçe tepeme çıktılar. "Bunlar neden anlar?" dedim, bir sürü insana danıştım. Dediler ki "Anladıkları tek şey para". Maalesef böyle. Bu da hoşuna gitmedi hanımefendilerin. Ama kusura bakmasınlar öpüp koklayacak bir durum olmuyor.

n!Geç ödeme yaptığınız ve paraları ödemekte zorluk çıkardığınız iddia ediliyor?

Ben işten ne zaman para alırsam o zaman öderim. Ama bir müşteri bir günde, biri on beş günde biri üç ayda ödüyor. Onlar ödemeyi geciktirince Neşe Erberk suçlu oluyor. Ne zaman parayı alırsam o zaman öderim. Şimdi çamur atma gereği olduğundan bunu pişirip önüme koyuyorlar.

DEFİLELERDE BULUNURUM
* Akmerkez olayı da sizi yıprattı sanırım.

Akmerkez olayı bir gazetecinin bana olan kişisel garezinden haber yapılmıştır. Bu tip defileler Belgin Doruk filmlerinde bile var. Ben de orada olurum her zaman. Ben de zamanında gittim, bütün ajanslar yapar ve yapılacaktır da bu. Akmerkez olayına gelince. Haberi yapan gazeteci, benden ayrılıp ajans kuran sonra da batan eski asistanımla yakın ilişki içinde bir gazetecidir. Esasında Akmerkez defilesinin haber değeri olmadığını gayet iyi bilir.

* "Manken eşittir fahişe" diye düşünüldüğü için mi, bu kadar yankı buldu olay?

Evet, bu çok üzücü bir şey. Öte yandan fahişe manken evet var! Budur, şudur diyemem. Bunun bir piyasası var. Çünkü mankenlik yaparak bu kadar kolay ev, araba, at, yat, kat alınmıyor. Geliri var ama çok fazla gideri de var. Makyajı, kıyafeti, sporu... Çok kolay alınmıyor..

* O zaman bir yıl içinde arabası ve evi olan mankenlerin fahişe olduğuna emin olabilir miyiz?

O kadar emin konuşamam. Onların bir sponsoru olduğunu düşünüyorum.

* !Kaç yıldan sonra bunlara sahip olanların ahlaklı olduğunu düşünebiliriz peki?

Benim 20 yılda yaptığımı bir yılda yapanlar var.

* O zaman bir yıllıklardan emin olabilir miyiz?

Evet bence emin olabiliriz.

MANKENLER HAKKINDA NE DEDİ?
* Emine Ün: Yeni sansasyona ihtiyacı var, bunlarla besleniyor. Bu yaygarayı kopartmazsa var olamayacak. Bütün bunları gazetelere açıp söyleyen o diye kulağıma geliyor.

* Yeşim Palandüz: O bir stardır. Son derece kalitelidir. Fuhuş yapmadığına yüzde yüz inadıklarımdandır. İş hayatına girmesi için onu ben teşvik ettim.

* Tuğba Ünsal: Bakmayın onun masum görünüşüne. Ne uyanıktır o. Tabii erkek arkadaşının da provokasyonuna geliyor.

Mutlu TÖNBEKİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır