kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gece hayatında akıl almaz cinlik

Birbirinden güzel üniversiteli genç kızlar ve yakışıklı erkeklerin kurduğu "İşletme Grubu" sinek avlayan barları şenlendiriyor
Yüzbinlerce dolar yatırıp bir restoran açtınız ama bir türlü 'yağlı' müşterileri dükkana çekemiyorsunuz. İşte bu aşamada işletmeci Burak Akkök'ü arıyorsunuz ve mekanınıza akın başlıyor. Şaka gibi, değil mi? Ama değil. Birbirinden güzel genç kızlar, bakımlı erkeklerden oluşan 'İşletme Grubu'nun yarattığı mucizeye yerinde, İstanbul Maçka'daki Doeuf'te ve Gayrettepe'deki Club 147'de tanık olduk.

SÜSLENİP GELİYORLAR
akkök'ün kurduğu 8 kişilik ekibin tüm üyeleri görüntüsüyle dikkat çekici. İyi ailelerden gelme, en iyi üniversitelerde eğitim görmüş gençler. Gündüz kendi meslekleri var, mesai bitimiyle Doeuf'e koşuyorlar. 'Garsonluk yapıyoruz, yer bile siliyoruz' diyorlar ama gece boyu masalardan bardak bile kaldırmıyorlar. Yiyip içip, üste de para alıyorlar. Fakat mekanın 'manzarasını' düzeltiyorlar.

GÜNDE 18 SAAT MESAİ
Kimi müzik kanallarında VJ, kimi ticaretle uğraşıyor, kimi hâlâ öğrenci. Ellerine içkilerini alıyorlar ve içeride müşteri gibi dolaşıyorlar. Yaklaşık bir yıl önce açılan ve önceleri sinek avlayan Doeuf'e son iki aydır kapıdan girilmiyor. 'Güzel insanlar'ın methini duyan soluğu orada alıyor. Saat 23.00'te Club 147'ye geçiyorlar. Ve vurguluyorlar: "Bu daha ne ki, bekleyin!"

Bunlar ısınma turu
İşletme Grubu'nun kurucusu Burak Akkök, 'Şu an antrenmandayız. Patlama yapmak için tüm arkadaşların pişmesini bekliyorum' diyor

RUHUNU BİZLE BULDU
İstanbul gece hayatında Doeuf ve 147'yi kısa sürede 'vazgeçilmezler' arasına sokan Burak Akkök, Nice Üniversitesi Reklam Bölümü'nden mezun olmuş. Yaptıkları işin oldukça ağır olduğunu söyleyen Akkök, "Geçen Şubat ayında açılan ve maliyeti 500 bin dolar olan Doeuf, az iş yapan, ruhunu bulamamış bir yerdi; ta ki ben ve arkadaşlarım mekana ruhunu koyana kadar. Şimdi akşamları adım atacak yer kalmadı" diyor.

NEW YORK MODELİ
İşletme Grubu'nun şefi devam ediyor: "Biz ekip olarak müşterilerimizi tanıyoruz. New York'ta da bir bara ya da restorana gider, çalışanlarla arkadaş olursunuz. Böylece ne istediğinizi bilirler. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Ama bu henüz antrenman. Ben işi biliyorum ancak arkadaşlarımın pişmesini bekliyorum. Yakın zamanda müşteri portföyümüzü oluşturup, daha değişik işlerde de bu grubu devam ettireceğiz."

TURİZMCİ EMMY: Çalışırken kurallar yok
Emmy Hillel, Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu. 23 yaşında ve bir halkla ilişkiler şirketinde çalışıyor. "Her akşam dışarı çıkardım, şimdi üste para alıyorum. İşimiz kural yönünden de rahat" diyor.

ABD'DE OKUDU

Hem kazanç hem eğlence
Sami Latin, ABD'de eğitim gördü. Matbaa ve emlak işleriyle uğraşıyor. "Maddi getirisi çok iyi" dediği işi için net konuşuyor: Beni asıl çeken işin eğlenceli kısmı. Organizasyon, reklam ve partiler de çok zevkli.

O ÜNLÜ BİR VJ

Alkollülere yüz vermem
Pınar Karpuzoğlu, İşletme mezunu. Gözde mekanlarda barmaid'lik ve Number One TV'de VJ'lik yaptı. Müşteriler sipariş aldığını görünce şaşırıyor. Alkollü müşterilerin ısrarlarından tecrübesiyle sıyrılıyor.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır