kapat

microbanner microbanner
29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Sabah Kitap
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
CDF
banner
son dakika

Ecevit 75 yılının sırlarını, hayallerini, hüzünlerini mutluluklarını ve hedeflerini SABAH'a anlattı
Meslek ve görev: Gençliğimde siyasetçi olmayı hiç düşünmedim. Ama sorunlara ilgim beni siyasetçi yaptı. Siyaseti meslek değil, görev görüyorum. Sevdiğim meslek, gazetecilik.
Itri ve Bach: Ben Batı müziği, Barok çağ, Vivaldi, Bach dinlerdim. Rahşan ise halk müziği ve klasik Türk müziğinden hoşlanır, Itri, Dede Efendi dinlerdi. Şimdi ikimiz de hem Batı, hem Türk müziği dinliyoruz.
İçimdeki yara: Rahşan gençliğinde çok güzel resim yapardı. Sonra iş yükü nedeniyle bırakmak zorunda kaldı. Bu benim içimde yaradır.
Ben bir solcuyum: Türkiye'ye en büyük katkımı, 1963'te Çalışma Bakanlığı yaptığım dönemde çıkmasını sağladığım grev ve toplu sözleşmeli sendika hakkı olarak görüyorum. Çünkü ben bir solcuyum.
Bir yılın özeti: Hükümetimiz, Cumhuriyet tarihinin en hızlı çalışan hükümeti, Meclisimiz en hızlı çalışan Meclis'i oldu. Bir yılda 180 yasa çıkardık.
İsteyip yapamadığım: Son bir yılda Doğu ve Güneydoğu'daki reformlara yeterince eğilemedim. Allah ömür ve güç verirse yılın ikinci yarısını büyük ölçüde bu konuya ayırmak istiyorum.
Yeni hedefler: Öncelikle yargı reformu çok önemli. Kamu yönetiminin de hantal işleyişten kurtarılması gerekiyor. Tarım reformu önümüzdeki aylarda gündemimizde. Reformları bir an önce tamamlayıp, AB'ye tahminlerden önce üyeliği hedefliyoruz.


Servis şoförü müdürü suçladı
Halkalı Doğal İlköğretim Okulu'nun öğrencileri Metin Keskin ve Sultan Baltacı'nın 1.5 yıl ara ile trafik kazasında ölümüne neden olan servis aracının şoförü Yunus Gürsoy, mahkemede verdiği ifadede okulun müdürünü suçladı.

Umuda yolculuk
Ekonomik program ile faiz oranları, enflasyon, döviz kuru gibi konularda başarılı olan hükümet, ihracat ve yatırımda yeterli iyileşmeyi sağlayamadı

Elebaşı kadın bürokrat
Devleti 1 trilyon lira zarara uğratan hayali ihracatı DDY'de görevli Şube Müdürü Melahat Özyürek ile Gaziantep'teki Altınbaş Holding'in patronu Yasin Altınbaş birlikte planlamış

Tutuklamaya Tantan el koydu
TUNCELİ'DE Emniyet Müdür Yardımcısı'nın tutuklanmasının, hakim ve savcı tarafından geçen yıl düzenlenen polis balosuna çağrılmamaları nedeniyle gerçekleştirildiği iddiaları üzerine İçişleri Bakanı Tantan'ın emriyle 2 polis müfettişi görevlendirildi

Sahaya yıldırım düştü
İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Turnuvası'nda futbolcuların üzerine yıldırım düştü: Bir ölü iki yaralı var...

Güneş yanığına yoğurt sürmeyin
HAVALAR ısınıyor, deniz mevsimi geliyor. Sağlık Bakanlığı, konunun uzmanlarına "Güvenli ve Sağlıklı Güneşlenme" adlı bir broşür hazırlattı

DÜNYADAN
İşkence bitti
Silahı kendisinden ağır
POLİTİKA
Baykal dönüyor mu?
'Birdik, iki olduk'
MAGAZİN
'Tek sorumlu Beyaz'
Kırkımdan sonra bir ailem oldu
Soyak
estore
PİYASALAR
Altın
Dolar
Mark
Euro
Borsa
36.650.000
619.500
289.600
562.825
16.057

HAVA DURUMU
Adana
Afyon
Ankara
Antalya
B.Esir
Bursa
D.Bakır
Edirne
16/30
11/24
11/24
20/30
11/27
13/27
13/29
12/27
  Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Sivas
Trabzon
Van
01/16
15/25
18/28
16/29
16/23
09/18
15/20
08/21

Milli Piyango
Sayisal Loto
2-7-36-39-45-46

Turkport
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır