kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sahaya yıldırım düştü
İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Turnuvası'nda futbolcuların üzerine yıldırım düştü: Bir ölü iki yaralı var...

Bolu'da düzenlenen İzzet Baysal Bahar Turnuvası için Yeşil-Beyazlı takım Abant Gençlik Spor Kulübü ile kırmızı-siyahlı SEDAŞ takımlarının futbolcuları, Karaçayır Spor Kompleksi'ndeki üç numaralı sahada yerlerini aldı. Bir süre sonra aniden gökgürültülü sağanak yağış başladı. Maçın 17'nci dakikasına gelindiğinde Abant Gençlikspor 2-1 galipti. Top Gençlikspor yarı sahasındaydı. Bu sırada saat 15:30'da batıdan doğuya bir yan hakemden diğerinin bulunduğu kenara doğru yıldırım çaktı. Yıldırımın düştüğü noktada bulunan kaleciler haricindeki tüm futbolcular ve hakemler yere yığıldı. Bir süre sonra birçoğu toparlanarak ayağa kalktılar. Ancak Gençlik Spor Kulübü oyuncusu ve İ.B. Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Sinan Bölükbaşı (19) ile SEDAŞ Spor oyuncularından Engin Acar ile Recep Terzi (17) kalkamadılar.

KARDİYOLOG ANONSU
Olay yerinde bulunan polis tarafından yaralılara suni teneffüs yaptırıldı. Daha sonra ise 2 polis aracına bindirilen yaralı gençler, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş olan Sinan Bölükbaşı, müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Bu sırada hastaneye gelen Bolu Emniyet Müdürü Uğur Gür, pratisyen doktor dışında görevli olmadığını öğrenince, SSK Hastanesi'nden kardiyolog gönderilmesi için telsizle anons yaptı. Ancak, SSK Hastanesi'nde de kardiyolog bulunmadığı bildirildi. Bu sırada diğer 2 futbolcunun tedavleri sürüyor.

HAKEMLERİN İFADESİ
İncelemede yıldırımın düştüğü yönde sahada çimenlerin yandığı ve bir iz oluştuğu, aynı yönde sahanın dışında bulunan bir ağacın ise kabuklarının kırılıp dallarının yandığı belirlendi.

Maçtan sonra orta hakem Hasan Bınar ile yardımcı hakemler Ökkeş Düğümcü ve Metin Oktar polis tarafından Emniyet'e götürüldü. Hakemler, ani bastıran yoğun yağışta maçı devam ettirdikleri için ifade verdiler.

SEDAŞ Teknik Direktörü Sabri Koç, olayı şöyle anlattı: "Hava aşırı sıcak ve güneşliydi. İlk 10 dakikasında şiddetli rüzgar vardı. 15'inci dakikadan sonra bir anda yağmur başladı. Saha kenarlarındaki seyirci ve görevliler kaçıştılar. Bir anda baktığımda hakemleri ve bütün futbolcuları kaleciler hariç yerde gördüm. Birkaç dakika sonra bazı futbolcular kendilerine gelerek ayağa kalktılar. Ancak 3 futbolcu kalkamadı."

Kamuran ALAGÖZOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır