|
Şeker toplu erikli kek
Malzemesi:
*1 kg. taze erik
Hamurun Malzemesi:
*250 gr. un
*40 gr. şeker
*1 tutam tuz
*1 adet yumurta
*20 gr. maya
*100 gr. tereyağı
*80 gr. süt
*Tarçın
Şeker toplarının Malzemesi:
100 gr. un
*80 gr. tereyağ
*80 gr. şeker
|
HAZIRLANIŞI:
Unu, tereyağı ve şekeri karıştırıp küçük parçalara ayrılabilecek kıvama gelene dek karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Şeker dışındaki malzemeyi büyükçe bir kapta karıştırıp yarım saat kadar dinlendirin. 6 milimetre kalınlığında bir hamur hazırlayıp önceden yağladığınız kalıba koyun. Erikleri ince ince kesip hamurun üzerine yerleştirin. Hamurun üzerine tarçın ve şekeri serpiştirip en üste hazırladığınız hamur toplarını koyun. 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|