kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şeker toplu erikli kek
Malzemesi:
*1 kg. taze erik

Hamurun Malzemesi:
*250 gr. un
*40 gr. şeker
*1 tutam tuz
*1 adet yumurta
*20 gr. maya
*100 gr. tereyağı
*80 gr. süt
*Tarçın

Şeker toplarının Malzemesi:
100 gr. un
*80 gr. tereyağ
*80 gr. şeker

HAZIRLANIŞI:
Unu, tereyağı ve şekeri karıştırıp küçük parçalara ayrılabilecek kıvama gelene dek karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Şeker dışındaki malzemeyi büyükçe bir kapta karıştırıp yarım saat kadar dinlendirin. 6 milimetre kalınlığında bir hamur hazırlayıp önceden yağladığınız kalıba koyun. Erikleri ince ince kesip hamurun üzerine yerleştirin. Hamurun üzerine tarçın ve şekeri serpiştirip en üste hazırladığınız hamur toplarını koyun. 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır