kapat

29.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Birdik, iki olduk'
Kenan Evren, Demirel'in sözleri üzerine 'İnşallah üç oluruz' demeye kalkıştı ama zaman bulamadı

Türkiye'nin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Çankaya Köşkü'ndeki devir-teslim töreni sırasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisine "Birdik, şimdi iki olduk" dediğini söyledi.

Kenan Evren, Demirel'in Cumhurbaşkanlığı görevini Ahmet Necdet Sezer'e Çankaya Köşkü'nde devrettiği tören sırasında söylediklerini şöyle anlattı:

"Konuklara hoşgeldiniz diyordu. Benim yanımdan geçerken elimi sıktı ve bu sözü söyleyip geçti. İnşallah üç oluruz, diyecektim ama zaman bulamadım".

SABAH'ın sorularını yanıtlayan ve merkez sağın toplanmasını eskiden beri arzu ettiğini vurgulayan emekli Cumhurbaşkanı Kenan Evren, "Bunu Demirel yapabilir mi" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

MERKEZ SAĞDA BİRLEŞME
"İnşallah Süleyman Demirel bunu başarır. Bunu kim yapacaksa ben ona başarılar dilerim. Ama iki parti kökleşmiş. Teşkilatları ikna edemezler. Çünkü hepsinin il başkanı, ilçe başkanı var hepsi birer koltuk kapmış. O koltuğu bırakmak istemezler ama zoru başarmak lazım. Bunu da başarırsa Demirel başarır. Ondan başkası pek beceremez." 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren "Bunu Nasıl yapacak?" sorusunu ise "Bunun yolunu Demirel daha iyi bilir" diye yanıtladı.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır