kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan'dan zeytin dalı
"Bu camiada rütbeler önemli değil" diyen Fazilet Partisi lideri Recei Kutan, genel başkan olarak ne kadar sorumluluğu varsa Gül'ün de o kadar sorumluluğu olduğunu söyledi

FP Lideri Recai Kutan, partisinin büyük kongresi sonrası ilk grup toplantısında birlik-beraberlik mesajı verdi ve "Biz makam-mevki, şan-şöhret için değil, bu aziz millete, bu mübarek topraklara hizmet için yola çıkmış topluluğuz" dedi. Kutan, "Bu camiada mevkiler rütbeler önemli değildir. Bu camiada benim sorumluluğum genel başkan olarak ne kadarsa Abdullah Gül'ün de o kadardır" diye konuştu. "Biz enerjimizi parti içi mücadelede harcayamayız" diyen Kutan şunları söyledi:

"Kongre yapıldı. Sözler söylendi ama elhamdülillah, kimse birbirinin yüzüne bakamayacak beyanlarda bulunmadı. İşte dünden itibaren biz yepyeni bir beyaz sayfa açtık. Geriye dönüp bakmayız. Ama geride olup biten hadiselerden ders almak ayrı şeydir. Delegeler iradesini ortaya koydu. Mevcut genel başkanın devamına karar verdi. Artık bize düşen birliktir, bütünlüktür. Planlı, programlı çalışmaktır. Disiplindir. Bizim partide partiiçi mücadele olamaz."

KUTSAL EKSERİYET
Kutan ayrıca, dün yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de mesaj gönderdi ve "Sayın Cumhurbaşkanı'nın kamuoyuna, millete karşı bir taahhüdü var. Evrensel standartlarda insan haklarını, demokrasiyi, özgürlükleri, hukuk devletini gerçekleştirmek için kendisine çok büyük sorumluluk düşmektedir" diye konuştu. FP grubuna başkanlık eden Grup Başkanvekili Bülent Arınç Kutan'ı kürsüye davet etmeden önce kısa bir konuşma yaptı.

FP'nin kongresini büşük başarıyla tamamladığını ifade eden Arınç, "Recai Bey büyük bir ekseriyetle, büyük bir onayla genel başkan seçilmiştir.

Üzerimize düşen görevi liyakatla yapacağımıza söz veriyorum. Biz bir bütünüz, bir aileyiz. Bundan böyle parti içerisinde doğrular her zaman söylenecek, noksanlıklar varsa söylenecektir" dedi. Arınç daha sonra Kutan'ı kürsüye davet ederken partililerden ayağa kalkmalarını istedi. Tüm partililerle birlikte Gül de ayağa kalkarak Kutan'ı uzun süre alkışladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır