kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"İran'a gitmiyorum"
Türkiye Cumhuriyeti'nin 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den ilk karar: Tahran'da yapılacak İslam Konferansı Örgütü Toplantısı'na katılmayı düşünmüyorum.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevi devralması ardından ilk kararını Köşk'teki davet sırasında gazetecilere açıkladı. Cumhurbaşkanı Sezer, 5-10 Haziran tarihleri arasında İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak olan İslam Konferansı Örgütü toplantısına "katılmayı düşünmediğini" söyledi.

Sezer gazetecilerin, "Bu kararın son gelişmelerle bir ilgisi var mı?" sorusuna ise "Olabilir" karşılığını verdi.

BİLGİLENMEDEN KONUŞMAM
Cumhurbaşkanı Sezer, gazetecilerin faili meçhul siyasi cinayetlerin aydınlatılması için süren operasyonlar konusundaki sorularını da şöyle yanıtladı:

- Sayın Cumhurbaşkanı, göreve başladınız. Faili meçhul siyasi cinayetleri aydınlatmak için süren operasyonları izliyor musunuz? İzliyorsanız, nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Göreve henüz başladım. Bu konuda da henüz bilgi almış değilim. Önce bilgi almam lazım. Bilgilenmeden konuşmam.

BİR GİRELİM DE...
Çankaya Köşkü'nde görevi Demirel'den devraldıktan sonra 1500 kadar davetlinin tek tek elini sıkan Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Hanım, etraflarını saran gazetecilerle birlikte, bir süre sonra salonun uzak köşesinde bulunan bir gruba yöneldi. Grup üyeleriyle samimi bir sohbete dayan Sezer, sorular üzerine, grubun Hukuk Fakültesi 1962 mezunu arkadaşları olduğunu söyledi.

Sezer, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı görevinde de nisbeten küçük model olan mevcut Mercedes aracını kullanmaya devam edeceğini söyleyerek ilk tasarruf işaretini verdi.

Sezer, "Köşk'te kadronuzu kurmaya başladınız mı?" sorusuna ise, "Bir içeri girelim de, sonra düşünelim" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı, "Devlet Denetleme Kurulu'nu daha etkin işleteceğiniz söyleniyor, doğru mu?" sorusunu da, Meclis'teki konuşmasına atfen, "Konuşmada işaretler bulunabilir" şeklinde yanıtladı.

DUYGULU TÖREN
Görevi, daha önce örneği görülmemiş bir törenle Sezer'e devreden Demirel'in, "Sayın Cumhurbaşkanım" sözleriyle başladığı konuşmasında "onurla yaptığım bu görevi gönül rahatlığı ve iç huzuruyla devrediyorum. İlk kez düzenlenen bu devir teslim töreninin Anayasal düzenin kurumsallaşması yönünde bir geleneğin başlangıcı olmasını temenni ediyorum" vurgusunu yaptı.

Sezer de Demirel'i "kendisine hizmet edenlere hiç bir zaman vefasızlık göstermeyen ulusumuz, sizi her zaman sevgiyle, saygıyla anacaktır" sözleriyle uğurladı.

Törene Bakanlar Kurulu ve Yüksek Yargı üyeleri, Genel Kurmay komuta kademesi ve Kuvvet Komutanları, yüksek bürokratlar, sanat ve iş dünyası, mesleki ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren de katıldı.

MURAT YETKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır