kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MİT Müsteşarı: Şahane başarı
Şenkal Atasagun, dün Meclis'te Turan Genç'in koluna girip, "Övünülecek bir başarıya imza attınız" dedi.

MECLİS Genel Kurulu'nda dün, yeni Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ant içerken, Güvenlik teşkilatının zirvesindeki iki isim, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile Emniyet Genel Müdürü Turan Genç de, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlarında elde edilen gelişmeleri değerlendirdi.

MİT Müsteşarı Atasagun, Meclis'ten ayrılırken SABAH'a yaptığı açıklamada "Bu olayların çözümü, emniyet teşkilatının şahane bir başarısı" dedi.

Atasagun SABAH'a "Ben prensip olarak demeç vermiyorum. Ama son günlerdeki gelişmeler ve önemli olaylarda alınan bu mesafe, Emniyet teşkilatımızın şahane bir başarısıdır. Tüm teşkilatı kutluyorum" dedi.

GENÇ'İN KOLUNA GİRDİ
Atasagun dün TBMM'de, Ahmet Necdet Sezer'in yemin törenini protokol locasından izledi. Sezer'in teşekkür konuşmasından sonra, hemen arka sırada oturan Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ile sohbet eden Atasagun, çıkış kapısına kadar da Genç ile birlikte yürüdü. Genç'in koluna giren Atasagun, "Sizi kutluyorum, övünülecek bir başarıya imza attınız, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Atasagun, şeref kapısı önünde de Genç ile öpüşerek ayrıldı ve "Tekrar kutlarım, Allah muvaffak etsin" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Turan Genç de Atasagun'a teşekkür etti ve hem Uğur Mumcu hem de Ahmet Taner Kışlalı suikastlarında elde edilen gelişmelerin sevindirici olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda, bugüne kadar faili meçhul kalmış bazı faili meçhul cinayetlerin de çözüleceğini bildirdi.

GİZLİ KALMAYACAK
Genç, SABAH'a yaptığı açıklamada da "Hiç bir olayın gizli kalmayacağı, faillerinin mutlaka yakalanacağı gösterilmiş oldu. Topluma da bir güven tesis ediliyor, bu açıdan biz de çok mutluyuz" dedi.

Emin ÖZGÖNÜL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır