kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ve Sezer Köşk'te
Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni bir ilke sahne oldu. Çankaya Köşk'ünde eski ve yeni 3 cumhurbaşkanı biraraya geldi: Kenan Evren, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer.

Köşk'te düzenlenen devir teslim töreni, ilginç ve duygusal anlara sahne oldu. Davetli 1500 kişi, salona sığmadı. CHP Genel Başkanı Altan Öymen önce "Dini ve Ruhani Liderler"in sırasına oturtuldu. Konumu gereği bulunduğu yerden rahatsızlık duyan Öymen, basına ayrılan yere geçerek "Bari asli yerimizde oturalım" dedi.

* Törene 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de katıldı. Böylece eski ve yeni ilk kez üç cumhurbaşkanı biraraya gelmiş oldu.

* Türkan Şoray, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Zekai Tunca ve Ali Şen gibi sanat dünyasından ünlü isimler de davetliler arasında yer aldı.

YABANCI MİSYONA ÇEVİRİ UNUTULDU
* Töreni yöneten Dışişleri Genel Müdürlerinden İlhan Yiğitbaşoğlu programı okudu. Ancak Türkçe yapılan anons, simultane tercüme unutulduğu için yabancı misyon anlamadı. Bu nedenle oturup-ayağa kalkma konusunda hayli karışıklık yaşandı.

* Demirel'in biyografisinde "6 kez gitti, 7 kez göreve geldi" cümlesi de yer aldı. Böylece ilk kez resmi bir törende bu ifade kullanılmış oldu.

* Demirel'in 1970 yılında görevinden ayrılması anlatılırken, "muhtıra" sözcüğü kullanıldı. 1980'de görevinden ayrılmasından söz edilirken de "Siyasi yasaklı" ibaresi kullanıldı ve "siyasi yasağının halk tarafından kaldırıldığı" da vurgulandı.

* Nazmiye Demirel'in sol elinde kırmızı bir mendil vardı. Semra Sezer ise sağ elinde çanta taşıdı. Nazmiye Demirel, Semra Sezer'le el ele tutuşamadı.

* Demirel, temel atma törenlerinden sonra da kullandığı, hayırlı bir olaydan sonraki temennisi olan "Hayırlı uğurlu olsun" cümlesini arabasına binerken Sezer için kullandı. Sezer Demirel'i "Sağolun, teşekkür ederim" diye yanıtladı.

* Törenden sonraki araç trafiğinin sıkışması bazı şöförlerin arabalarını bulamamasına ve geç hareket etmelerine neden oldu. Geç kaldığı her halinden belli olan bir şöförün, polise "Abi ben bizim cumhurbaşkanının konvoyundayım. Yol verin lütfen" demesi gülüşmelere neden oldu.

Yemin ederken eşinin gözleri doldu
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederken eşi, oğlu, kızları ve damatları locada kendisini izledi. Sezer'in Anayasa'daki Cumhurbaşkanlığı yeminini okuyarak and içmesi sırasında, 7 yıllığına 'first lady' olan eşi Semra Sezer'in de gözleri doldu. Sezer'in Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma da ayakta alkışlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır