kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan'dan 3. bomba
Kışlalı cinayeti sanığı Ferhan Özmen, Üçok'u öldüren kitap bombayı hazırladığını itiraf etti. Sincan'dan çıkan cephanelikte Aksoy'u vuran silah bulundu.

UĞUR Mumcu cinayetini aydınlatmak için başlatılan UMUT Operasyonu ile Kışlalı suikastının ardından Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy suikastları da çözüldü. Kışlalı suikastını gerçekleştiren Necdet Yüksel'in itirafının ardından Bahriye Üçok'un katili de "kitap bombayı" hazırladığını itiraf etti. Sincan'da ele geçirilen cephanelikteki silahlardan birinin de Aksoy suikastında kullanıldığı belirlendi. Mumcu Suikasti'ne yönelik gözaltına alınan Tevhid sanıklarından lider Hasan Kılıç'ın ifadelerinden yola çıkan Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin son operasyonu, faili meçhul kalmış üç cinayetin de aydınlatılmasını sağladı.

ÖNCE KIŞLALI
Gazeteci-Yazar Ahmet Taner Kışlalı Suikasti'ne yönelik sorgulama sonucunda Necdet Yüksel bombayı 20 Ekim 1999 tarihinde saat 23.00'te Ferhan Özmen ile beraber yerleştirdiklerini anlatmıştı. Yüksel'in verdiği ifadenin ardından, ele geçirilen ikinci parti cephanelikte Kışlalı suikastinin hazırlanmasında kullanılan bombanın tüm parçalarının benzerleri bulundu.

Bu gelişmenin ardından Kudüs Savaşçıları adlı grubun Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy cinayetleriyle ilgili sorgulanmasına geçildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde devam eden sorguda Kışlalı sanıklarından Ferhan Özmen, 6 Ekim 1990 tarihinde İlmi Araştırmalar Vakfı İstanbul Çemberlitaş adresinden gönderilen bomba kitabı kendisinin hazırladığını itiraf etti.

VE AKSOY
Necdet Yüksel'in ifadesi ve yer göstermesiyle ele geçirilen Sincan'daki ikinci cephaneliğin kriminal incelemesinden de son müjde geldi. Sincan'dan Ankara Emniyeti'ne oradan da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen silahların "Ateş edilerek yapılan" incelemesinde, silahlardan birisinin 31 Ocak 1990 tarihinde Ankara Bahçelievler'deki evinin çıkışında Muammer Aksoy'un başına ve göğsüne doğru üç el ateş edilen 7.65 çapındaki silahlardan biri olduğu anlaşıldı.

KAÇACAKLARDI
Kışlalı cinayetine ilişkin gözaltında bulunan sanıkların bu cinayete ilişkin de bilgi verdiğini belirten Emniyet yetkilileri, aynı kişilerin yine 1990 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayın evine bombalama eylemini kendilerinin gerçekleştirdiğini anlattıklarını söylediler.

Mumcu Suikastı'nın aydınlatılması sonrası Kışlalı, Aksoy ve Üçok'u cinayetlerini de aydınlattıklarını kesin sözlerle doğrulayan Emniyet yetkilileri, "Bu örgütlerin kilit isimlerinin ele geçirilmesi her şeyin birer birer aydınlanmasını sağladı" dediler. Kışlalı'yı öldüren bombayı hazırlayan ve arabasına yerleştiren Necdet Yüksel hakkında da bilgi veren emniyet yetkilileri, "Eğer yakalamasaydık kaçacaktı. Üzerinden 20 bin Dolar ve pasaportu da çıktı" dediler.

OPERASYONLAR
Tevhid-İ Selam ve yeni ortaya çıkan Kudüs Savaşçıları grubuna yönelik tüm yurtta operasyon başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri şu ana kadar 146 kişinin gözaltına alındığını kaydettiler. Sincan'da ele geçirilen mühimmatın dışında da 16 ildeki diğer operasyonlarda da birçok silahın ele geçtiğini vurgulayan polis yetkilileri, örgüt mensuplarından 48'inin mahkemelerce tutuklandığını söylediler. Gözaltına alınanlardan 33'ünün polis tarafından sorgulandıktan sonra, 26 kişinin ise serbest kaldığını kaydettiler.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır