kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gül döktüler yollarına
Süleyman Demirel 5 ton gülsuyuyla yıkanan Güniz Sokak'ta "Nerde Galmıştık" pankartlarıyla karşılandı.

Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine kendi deyimiyle, "Halktan biri" olarak dönüşü tam bir şölen havasında oldu. Çoğunluğu DTP'lilerden oluşan kalabalık, öğle saatlerinden itibaren sokağı doldurdu.

* Demirel'in Güniz Sokak'a gelişinde ve gelişine kadar geçen süre içerisinde, sokak İslamköy Belediyesi nin getirdiği 5 ton gülsuyuyla adeta yıkandı. Kalabalığın üzerine bir pick-uptan aralıklarla gül suyu sıkıldı.

* Demireller'in gelmesi beklenirken, Tarkan'ın "Gül Döktüm Yollarına", Barış Manço'nun "Yol verin", Ebru Gündeş'in "Sen Allah'ın Bir Lütfusun" şarkıları çalındı. Çeşitli bölgelerin halkoyunları ekipleri de, davul-zurna eşliğinde kalabalığı coşturdu.

* Demirel'i karşılamak üzere Güniz Sokak 31 numaradaki eve gelenler arasında Demirel'in "aile fotoğrafında" yer alan eski bakanlardan işadamı Cavit Çağlar ile Kamuran Çörtük de vardı.

* Siyasetin çınarlarından Osman Bölükbaşı da Demirel'i karşılamak üzere önceden evine geldi. Gazeteci Hulusi Turgut'un kolunda eve gelen 91 yaşındaki Bölükbaşı, kapıdaki izdiham nedeniyle bir ara ezilme tehlikesi geçirdi.

* Demirel'in gelişinden önce Güniz Sokak'a ulaşanlar arasında DYP Genel Başkan Yardımcıları Ali Şevki Erek, Doğan Baran ve Ümran Akkan, milletvekilleri Murat Akın, Mahmut Nedim Bilgiç, Meral Akşener, Rıza Akçalı ile ANAP milletvekilleri Yaşar Topçu, Rıfat Serdaroğlu ve İbrahim Gürdal da yer aldı.

* Demirel'in Güniz Sokak'a gelişinden yaklaşık 45 dakika önce eve börek, içli köfte, yaprak sarmasından oluşan yemek geldi.

* Demirel'in üzeri pembe gül yapraklarıyla dolan gri renk Mercedes otomobilinden inmesi için Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu, yaklaşık 5 dakika kadar polislerle birlikte kalabalığı açmakla uğraştı.

* Otomobilden indikten sonra şapkasını sallayan ve doğruca evine geçen Demirel evinin penceresine çıkarak şapkasıyla selamladıktan sonra kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Bu sırada Demirel'in yanında eşi Nazmiye Demirel ve Kayınbiraderi Ali Şener yer aldı. Demirel'in konuşma yaptığı pencerenin yanındaki pencerede Cavit Çağlar görüldü.

* Güniz Sokak'taki izdihamdan yararlananlar da oldu. Tıklım tıklım olan sokakta işbaşı yapan yankesiciler 10 vatandaşın cüzdanlarını çaldı.

* Demirel'le birlikte Çankaya Köşkü'nden Güniz Sokak'a inen bir grup daha oldu. Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü'ne bağlı 35 polisin Güniz Sokak'ta da 9'uncu Cumhurbaşkanı'nı koruyacağı öğrenildi.

* Devir teslim törenine katılan İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna daha sonra İsmet Sezgin'le birlikte Güniz Sokak'a geldi.

Fatih ATiK- Bülent UZUN- Fatma CAN-Cengiz UYSAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır