kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Tarihi fırsat
Çiller ile Yılmaz da Baykal'ı izleyip çekilecek diye beklerken dün Baykal çark etti. Akşam da Yılmaz "çekilmiyorum" dedi.

ÇETİN ALTAN
Türkiye, 21. Yüzyıla taşınıyor mu, taşınamıyor mu?
Herkes MHP'nin beklenmedik bir sürpriz yaptığı görüşünde.Sanırız MHP'nin yöneticileri de dahil, kimse böyle bir sürprizi beklemiyordu.Acaba gerçekten öyle mi?

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Kurdun beyni(2)
AB'den dışlanma, İtalya'daki APO rezaleti, Kürt meselesinde dış baskılar... Bütün bunlar, küreselleşme sürecinin Türkiye'deki olumsuz yansımaları olarak milliyetçi yükselişe sebep oldu.

CAN ATAKLI
Çiller yakışanı yapmalı
Başlıkta sadece Tansu Çiller'in adını andım, ama aslında Mesut Yılmaz'ın da bir saniye bile beklemeden başkanlığı bırakması gerek. Çiller'in durumu Yılmaz'a göre biraz daha farklı olduğu için öncelikle onun adını söylüyorum.

NECATİ DOĞRU
Tansu-Mesut kolkola!
Ankara'dan terbiye edilmemiş, pis, iğrenç kokulu haberler geliyor. Doğru mu, değil mi kontrol etme olanağım yok. Bütün kalbimle doğru olmamasını diliyorum.

HINCAL ULUÇ
CHP'de yeniden doğuş günü..
Salı sabahı.. Gene televizyon başındayım.. Gene bekliyorum ki, Deniz Baykal ekranda olsun ve istifa ettiğini açıklasın..

SEDAT SERTOĞLU
NATO ve Demirel
Siz bu satırları okurken, biz, Washington yolunda olacağız.. Evet, biliyoruz ki sizler seçim sonuçları ve muhtemel koalisyon hesapları içinde olacaksınız.. Bu konuda seçimlerin yapıldığı günün akşamından itibaren yabancılardan birçok telefon aldık..

SELAHATTİN DUMAN
Erkeklik öldü mü Oktay Bey!
Futbolun "delikanlı oyunu" olduğu imajı 1960'larda kaldı.. O yıllarda önce kılık kıyafet değişti.. Şortlar kısaldı.. Hem de öyle bir kısaldı ki neredeyse "müstehcen" sayılacak ölçülere geldi..

RAUF TAMER
İnadı bırakın
Hem hezimete uğramak, hem hükümet olmak.İkisi birden mümkün mü?Mümkün.

AHMET VARDAR
Sevgiyi ve sevmeyi özlemişiz...
Geçen günkü bir yazımda "Doğrusu seçim sonuçlarını çok merak ediyorum. Bir türlü de tahmin edemiyorum" demiştim.

YAVUZ DONAT
Ecevit'in kafasında ne var?
Salı, saat 14.50... MHP Genel Merkezi'nin önü "hâlâ" kalabalık... Parti binası "hâlâ" tıklım, tıklım.Hani "iğne atsan yere düşmez" derler ya...Aynen öyle.

MURAT BİRSEL
Sokaktan seçim yorumları
Ankara'da liderleri gözledim ama kulağımı da sokaktaki vatandaşa verdim...

CAN DÜNDAR
MHP'den ilk işaretler
Tanıl Bora bir yazısında devletin MHP ile ilişkisini "baba oğul ilişkisi"ne benzetiyordu...1960'lar ve 70'lerde bu ilişki "babasına hayran bir oğlanın onu korumak adına saldırganlaşması" şeklindeydi.

SERPİL YILMAZ
MHP'li formül, 'Özal dönemi' umudu yarattı
MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Vefik Alp seçim propagandası sürecinde yaptığımız görüşmede "Tek sürprizi MHP'de bekliyorum" demişti. Yanılmadı. Sürpriz geldi...

ŞÜKRÜ KIZILOT
Öğrenci okutmanın vergi avantajı
Eğitim olayının, kişi ve ülke yönünden ne ölçüde önemli olduğunu belirtmeye gerek yok. Eğitim konusu, halen ülkemizin temel sorunlarından biridir.

ATİLLA DORSAY
Duru sinemadan seçmeler
Festival, 5'inci gününde, Alfred Hitchcock ile İranlı büyük usta Abbas Kiraostami'nin duru sinemasından örneklerle karşımızda...

FİLİZ ÇİÇEK BİL
Maliye'nin büyük gafı
Maliye Bakanlığı, Emekli Sandığı mensupları için çıkarılan talimatnamede hata yaptı. Ya hata düzeltilecek ya da 400 bin hastadan, ödenmiş reçetelerin parası istenecek


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır