kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ATİLLA DORSAY(adorsay@sabah.com.tr )


Duru sinemadan seçmeler

Festival, 5'inci gününde, Alfred Hitchcock ile İranlı büyük usta Abbas Kiraostami'nin duru sinemasından örneklerle karşımızda...

estival sürüyor. Alfred Hitchcock klasiklerinden sıra "Yabancı Muhabir"de (Alkazar, 15-21-30). Savaş sırasında geçen dur-durak bilmez bir casusluk gerilim. Uzun yıllar önce, TRT tek kanalken atlayarak gösterilmesi, ülke çapında bir mesele yaratmıştı!.. Agnes Varda'nın filmi "Biri Şarkı Söylüyor, Diğeri Söylemiyor", 23 yıl ötesinden gelen parlak bir "feminist sinema" örneği. (Atlas, 18.30)

Kiarostami'den iki film
İranlı büyük usta Abbas Kiraostami, duru sinemasının en güzel iki örneğiyle birden karşımızda: "Arkadaşımın Evi Nerede?" (Atlas, 12.00) ve "Ve Yaşam Sürüyor" (Moda, 12.00). İspanyol sineması özel duyarlılıkları ve coşkulu anlatımıyla gündemde: "Bunların Rengi" (Emek, 15.00) ve "Cennetin Köşeleri" (Alkazar, 12-18-30). Egzotik sinemayı merak edenler, lezbiyen bir ilişkiye dönüşen bir kadın dostluğunu anlatan Tayvan filmi "Tatlı Yozlaşma"yı izleyebilirler. (Beyoğlu, 12-18-30).

Günün diğer filmleri
Başka... Politik çağrışımlı bir İrlanda filmi, "Titanik Kenti" (Emek, 12-18-30), Yönetmenlerin Gözüyle 2000 pakedinden gelen bir Kanada yapımı "Son Gece" (Atlas, 15-21-30), B!iket İlhan'ın bir Türk-Yunan aşkını anlatan yeni filmi "Kayıkçı"nın galası (Beyoğlu, 21.30)... Moda'da ise görkemli Monicelli güldürü klasiği "Büyük Savaş" (18.30) ve bizce semtine bile uğranmaması gereken bir film, "Hasta: Süpermazoşist Bob Flanagan" (21.30).

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır