kapat

21.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Yazarlar
I H Y
Magazin
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Sofra
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SOĞAN ÇORBASI
(4 kişilik)

MALZEMESİ
600 gr. kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
5 su bardağı et suyu
2 diş sarmısak
1 limonun suyu
4 dilim ekmek
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı soyduktan sonra ince halka şeklinde doğrayın Zeytinyaığnı derin bir tencerede hafif kızdırın, soğanı ilave edip, 10 dakika kavurun. Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edip soğanla birlikte kaynatın. Ezilmiş sarmısak ve bir limonun suyunu karıştırıp çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Soğan çorbasını kaselere paylaştırın. Kenarları alınmış ekmek dilimlerini kızartın. Kızarmış ekmekleri çorba kaselerinin üzerine koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırının ızgarasında, peynir eriyinceye kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır