kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Şarkı söylemek lazım
AYŞE ÖZYILMAZEL

Oray Eğin

Köşede durduğu gibi durmuyor. Seçtiği kelimeler ekranın ayarını bozuyor. Aslında doğru kavgayı yanlış yerde veriyor!

O. Ahmet Tuğsuz
Neye göre puan verdiğini anlamadan gidersem, gözüm arkada kalacak kişi. Not verirken detone, sinirlenince transpoze.

İnci Çayırlı
Önünde ceket iliklenesi, saygıda kusur edemeyeceğimiz, broşsuz çıkmayan, kibar devlet sanatçısı. Bakalım büyüklük mü yapacak yoksa Oray'dan mı kaçacak?

Erol Büyükburç
Bir başka 'yaşlı ünlü' sendromu! Egosu yüzünden artık devrin değiştiğini, zamanının geçtiğini anlayamıyor. Sinirinden bardak kırıyor, insanın içi acıyor!

Eyşan Özhim
Görüntü var, ses yok! Sanırım güzel kadın kontenjanından jüri üyeliğine seçildi. Keşke anılarımızda Network kadını olarak kalmaya devam etseydi. Özetle; Olmadı!

Fuat Güner
10 puanlık jüri üyesi! Eğer yarışmayı kavgasız, polemiksiz, bardak kırmasız bitirirse, ona sarı laleler alacağım çiçek pazarından.


YÜKSEL AYTUĞ

Oray Eğin

Vasata karşı verdiği mücadeleyi destekliyorum. Ancak üslubunu çok itici buluyorum. İnci Çayırlı'ya karşı takındığı tavır affedilemez.

O. Ahmet Tuğsuz
İlk kez bildiği bir konuda jüri üyeliği yapıyor! Yorum ve tespitleri yerinde. Biraz da yıldız olma hırsını törpülemesi gerekiyor.

İnci Çayırlı
Bana göre jürilerin Ana Kraliçesi. Zarafeti, terbiyeyi ve saygıyı giderek özlediğimiz ekranlarda özgürlük abidesi gibi duruyor.

Erol Büyükburç
Müzik bilgisi yorumlarındaki isabete dayanak teşkil ediyor. Hayata bakış açısı pek çok gençten daha yenilikçi. Reytingçi sisteme isyanını son derece haklı buluyorum.

Eyşan Özhim
Pek çok kimse gibi ben de orada ne işi var diye düşünüyorum. Süpermodel ve süperlady yarışmalarının geç kalmış jüri üyesi olarak görüyorum.

Fuat Güner
Bir düet yarışmasında olmazsa olmaz jüri üyesi. Zira çok sesli pop müziğinin öncülerinden. Ancak handikapı bir şov programına göre çok düz ve silik olması.


SEMA ÇELEBİ

Oray Eğin

Her şeye nane, problemli bir genç. Tek tavsiye edeceğim şey, büyüklerine karşı daha saygılı olması.

O. Ahmet Tuğsuz
Kameraların hep üzerinde gezinmesini istiyor. Jüride başkası öne çıksa rengi sönüyor. Şimdiye kadar bir sunucuya bağırmamıştı, şimdi Behzat'a da çemkiriyor.

İnci Çayırlı
Orada görünce şaşırmıştım, teklife sıcak baktığı için de "Vallahi bravo," demiştim. Çünkü ben onun başına gelecekleri görebiliyordum.

Erol Büyükburç
O yaşta halka saygısızlık yaptı. Yapım şirketiyle problemi varsa, arkada kulis var. Kendini kontrol edemeyecek kadar sinirliyse, kabul etmeseydi. Oray'dan ne farkı var?

Eyşan Özhim
Marka danışmanının hiçbir şeyden haberi yok! Bazen güzellik, her işe yaramıyor. Gitsin çuvalları şekillendirsin.

Fuat Güner
Müzikal birikimini konuşturuyor. Ekran için renksiz ama iyi bir bilirkişi.


BARBAROS ŞANSAL

Oray Eğin

Tam bir 'Oral Eğil' vakası. Bence mayın olarak oraya konulan tek jüri üyesi.

O. Ahmet Tuğsuz
Ne iş yaptığını hâlâ anlayamadığım jüri üyesi. Bence internette yazmaya devam etsin. Ekran unsuru değil.

İnci Çayırlı
Oraya neden oturduğunu hâlâ çözemediğim şahıs. Jüri dışı hanımefendi.

Erol Büyükburç
Hülya Koçyiğit'siz olmuyor. Siyah beyaz filmlerde kalmış, en stresli jüri üyesi. Saksı değil ama kazan kaldırması daha çok konuşulur.

Eyşan Özhim
Posterlerden jüri sıralarına gerilemiş meslekli jüri üyesi.

Fuat Güner
Fuat Bey, Modern Folk Üçlüsü'nün neden bu duruma düşmediğini hatırlamalı. MFÖ için ikinci stratejik hata, hatta üçüncü.


SABA TÜMER

Oray Eğin

Maalesef izleyiciler sahte ekran yüzlerine o kadar alışkın ki, gerçek kişiliği kabullenmekte zorlanıyorlar. Gazetecilik adına doğruları soruyor. Farkı fark etmeliyiz.

O. Ahmet Tuğsuz
Bazen dürüstlük adına farklı ve ani çıkışlarda bulunuyor. İşi gereğinden fazla ciddiye alıyor. Acilen, bu yarışmadan bir Sezen Aksu çıkmayacağını anlaması lazım.

İnci Çayırlı
Müzik konusunda çok büyük bir otorite olduğu için keşke jüri koltuğuna oturmasaydı. Devlet sanatçısına yakışan, söz verdiği işin sonunu getirmektir. Notu daha kıt olmalıydı.

Erol Büyükburç
Geçen haftaki çıkışına kadar beni sükutu hayale uğrattı. İlginç ve öncü kişiliğinden uzak, oralarda görüneyim de 'Best of' yapayım telaşındaydı sanki. Çıkışını tebrik ediyorum.

Eyşan Özhim
Herkesle iyi geçinme telaşı içinde olduğundan, yapılan eleştirilere cevap veremiyor. Düşüncelerini ifade de zorlanıyor. Yaptıklarının ve konuştuklarının arkasında durmalı.

Fuat Güner
Kendi sanatçı arkadaşlarını kayırıyor olsa da zaman zaman anlayabilene çok doğru tespitlerde bulunuyor.


ERKAN ÖZERMAN

Oray Eğin

Büyük bir çılgın! İnandıklarını seri halde söyleyebilen ve bir anda dört beş jüri üyesini susturabilecek bir ritme sahip. Kemiksiz dili var, mayın gibi, ona çarpan patlıyor.

O. Ahmet Tuğsuz
Buz jürisinde en son doğru cümleyi, Asena'nın partnerinin yaptığı açıklamayla kazanacağını zannedenlerin yanlış düşündüğünü söyledi ve haklılığı ortaya çıktı.

İnci Çayırlı
Bir radyo yarışmasının jüri üyesi olabilirdi.

Erol Büyükburç
İyi bir müzik jüri üyesi olabilir ama gerçek bir yarışmada olsaydı...

Eyşan Özhim
Moda konusundaki bir yarışmada jüri üyesi olabilirdi. Eski eşi müzisyendi belki kulak dolgunluğuyla öğrenmiştir ama bilgisi olup olmadığını bilmiyorum.

Fuat Güner
Onun orada ne işi var?


SAMİ TOSUN

Oray Eğin

Şuurunu kaybetmiş ama çaktırmamaya çalışıyormuş gibi. Toplum tarafından hiç anlaşılamamış bir değer olduğuna bir tek kendi inandığı için, komik öğesi kontenjanından jürilerde iş veriliyor.

O. Ahmet Tuğsuz
Şuurunu kaybetmiş ama çaktırmamaya çalışıyormuş gibi. Toplum tarafından hiç anlaşılamamış bir değer olduğuna bir tek kendi inandığı için, komik öğesi kontenjanından jürilerde iş veriliyor.

İnci Çayırlı
Devlet sanatçılığıyla Oray Eğin'in mesai arkadaşlığı arasındaki alacakaranlık kuşağında. Ayakları gidiyormuş gibi, gözleri kalmak için ikna edilmeyi bekliyor...

Erol Büyükburç
Bağrışmasının doruğunda peruğu kafasından fırlasaydı, müthiş bir final olabilirdi. Toplumcak onun sınırlarını yeniden keşfediyoruz. Safari tadında...

Eyşan Özhim
Matematiksel olarak ihmal edilebilir bir büyüklüğü var. Ne konuştuğunu anlamıyorum. Sadece dudaklarına bakıyorum...

Fuat Güner
Kâbustan uyanamamanın sıkıntısıyla yaşıyor. Titanik batarken çalmayı sürdüren müzisyenlerin yüzü var onda. Canlı yayında cinnet geçirip en yakınındaki birkaç kişiyi boğazlayabilir.
Haberin fotoğrafları