kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir aslan evladınız olsun
Bir aslan evladınız olsun
Zürafayı seçti
Hayvanların Aylık Masrafları Ne Kadar?

Bir zürafa ya da çitayı evlat edinin

Darıca'daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, her yıl bir milyon YTL. zarar ettiği için kapanma noktasına gelmişti. Şimdi son bir umut var. Eğer hayvanseverler burada yaşayan hayvanların bakımını üstlenirse, bu doğal alan yaşamaya devam edecek. Bir çita için ayda bin YTL. ya da bir ayı için 500 YTL. öderseniz, siz de "evlat" sahibi olabilirsiniz!


Bir aslan evladınız olsun

Hayvanları evlat edinenler çıkarsa Darıca'daki hayvanat bahçesi kapanmaktan kurtulacak. Aylık yüz ile bin YTL arasındaki bakım ücretlerini karşılayan hayvanseverler bahçedeki 300 türden birini evlat edinebilecek.

Her yıl 1 milyon YTL zarar ettiği için kapanma noktasına gelen Darıca'daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin son umudu hayvanların evlat edinilmesi... Evet yanlış okumadınız, eğer 300 farklı türde bin hayvanın en azından en masraflıları, hayvanseverler tarafından "evlat edinilirse" Türkiye'nin bu en kapsamlı hayvanat bahçesi kapısına kilit vurmaktan kurtulacak. İstediği hayvanı evlat edinenler, o hayvanının aylık masrafını karşılayacak. Bunun karşılığında hayvanın kafesinin üzerine ismi yazılacak. Ve tabii istediği zaman giriş ücreti ödemeden gidip hayvanını ziyaret edebilecek. Tamamen kendi imkanlarıyla dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri arasına giren Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'ni 12 yıl önce ziyarete açan işadamı Faruk Yalçın, "Hayvanların evlat edinilmesi maddi katkının ötesinde hayvanların ve buranın sahiplenmesini sağlayacak ki, bu daha önemli. Çünkü ben insanların burayı sahiplenmesini ve kapanmaktan kurtulmasını istiyorum" diyor. Faruk Yalçın'ın bu çağrısına ilk cevap, stand-up sanatçısı Tarkan Bulut ile Next Next Star şirketinin sahibi Erol Yüksel ve Merve Yapım'ın genel Müdürü Zeynel Kartal'dan geldi. Türkiye'deki yabancılara yönelik İngilizce stand-up gösterileriyle adını duyuran Tarkan Bulut, bir çita, işadamı Erol Yüksel bir aslanı ve yapımcı Zeynel Kartal da bir zürafayı evlat edindi. Bahçenin en masraflı bu hayvanları için hayvanseverler her ay bin YTL verecek. Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nden bir hayvanı evlat edinen ilk kişi stand-up'çı Tarkan Bulut oldu. İki yıl önce kızıyla ziyaret ettiği bahçenin kapanacağı yolundaki haberleri duyan sanatçı çok üzülmüş. Evlat edinme projesini duyunca da hemen başvurmuş ve çitayı evlat edinmiş. Çita Noice'ın ölünceye kadar masraflarını karşılayacak olan Tarkan Bulut, "Kapanacağını duyunca, bir tiyatro salonu kapanıyor gibi üzüldüm.
Kapanmasını önlemekte bir faydam dokunsun diye bir hayvanı evlat edindim. Benim 11 yaşında bir kızım var, şimdi 10 yaşında bir de çitam oldu. Başta komedyenler ve sanatçılar olmak üzere buraya herkesin sahip çıkması gerek. Ben önümüzdeki ayın başında Akatlar Kültür Merkezi'nde stand-up gösterilerine başlayacağım. Orada her gösterimde hayvanat bahçesinden söz edeceğim ve beni izleyenleri oradaki hayvanlara sahip çıkmaya çağıracağım" diyor.

200 ÖĞRENCİ OKUTUYOR
Bu konuda duyarlılık gösterip bir hayvana sahip çıkan ilk işadamı da, uydu anteni sektörünün öncülerinden Next Next Star'ın sahibi Erol Yüksel oldu. Hayvanat bahçesinde bulunan iki aslandan birini, Barış'ı evlat edinip bakımını üstlenen Erol Yüksel, "Ben yardıma muhtaç olanlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu hayvan da olsa fark etmez. Ben 200 öğrenciye burs veriyorum. Önümüzdeki yıl da bir okul yaptıracağım. Bu arada kapanma tehlikesi yaşayan hayvanat bahçesine de bir katkımız olsun istedim. Şimdilik bir hayvanı evlat edindim ama birkaç hayvanın daha bakımını üstlenmek istiyorum" diyor.

KİMSEDEN DESTEK YOK
200 dönüm arazi üzerine kurulu olan Darıca'daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi 1993'te ziyarete açıldı. Dünya standartlarına sahip olan ve içinde bulunan 300 türde 3 bin hayvan ile dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri içinde yer alan bahçenin yıllık 2 milyon 500 bin YTL gideri var. 100 kişinin çalıştığı ve yılda 150 kişinin ziyaret ettiği bahçe her yıl 1 milyon YTL zarar ediyor. Türkiye'ye böyle bir hayvanat bahçesini kazandıran işadamı Faruk Yalçın her yıl 1 milyon YTL zararı cebinden karşılıyor. Daha çok insanın ziyaret etmesini isteyen Yalçın, ulaşım konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istemiş ama bir sonuç alamamış. Bahçeyi kapatmaya gönlü razı olmayan Yalçın son bir umutla sanatçı, işadamı, şirket ve hayvanseverlerin, hayvanları evlat edinmelerini bekliyor. Bunun için en masraflı hayvanların aylık bakım masrafları çıkarılmış. Bu masrafları karşılayarak hayvanlar evlat edinilebiliyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bir Türk markasıyla yeniden doğuyor
 Karanlık dünyanın kahramanı
 İki cinayetin ardındaki sır
 Antakya'da medeniyetler NASIL buluşamadı?
 Macahel'e bulutlararası yolculuk
 Gelecekte evlerden çok otomobilde yaşayacağız
 Dünyaya hangi mercekten bakıyorsunuz?
 1700 yıllık seramik fırını canlanıyor
 Kahkaha tufanı
 Ceza Yasası'nda Fidyeci boşluğu
 Ortaköy cinayetlerinin sırrı
 AB'de bir Atatürk hayranı
 Onlar İzmirli Hıristiyan Türkler
 Zamanı yakalamak zamana egemen olmak
 Antalya'da bir devrim yaşandı
 Yedikçe aptallaşıyor muyuz?
 Anadolu'yu fotoğraflamak isterim
 Artık bizim de şarap uzmanlarımız olacak
 Bu kitaplar hep olacak
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuk yere düşen şekeri yerse ne olur?
Örneğin ben...
MEHMET ALTAN
Gençler kalın kitap okumaz mı?
Ramazan'ın başlamasıyla...
KAZIM KANAT
Başbakan Erdoğan hedefim başka demiş!
Kahveye geldim,...
REFİK DURBAŞ
Galataport'ta Assos taşları
Hakir ve fakir Evliya...
Şimdi uçma zamanı
Şimdi uçma zamanı
Yurtdışı ve yurtiçi seferleriyle yoğun geçen yaz sezonu sonrasında...
Öger'den özel lounge
Öger'den özel lounge
Öger Grup, Avrupa'da ve Türkiye'de benzeri olmayan bir uygulama...
18. yüzyılda Mantık 19.'da Aşk vardı, şimdi Seks ön planda
Amerikalı evlilik uzmanı Stephanie Coontz "Evlilik Tarihi" adlı...
Gaziantep yerel mutfakların başkenti
Güneydoğu'da öncelikle mutfak kültürünü araştıracak koruyacak bir enstitü...
Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
İftar saati yaklaştıkca ramazan pidesini sıcak sıcak alıp eve getirmek için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.